Vill ha!

Det finns så många fina Thomas Sabo charms så man blir knäpp. Här är ett urval av mina favvisar just nu:)



Flörtis

img_5637 (MMS)

Syns inte så bra på den här bilden kanske men han har börjat flörta. Visserligen med båda ögonen samtidigt men så sött så man dööör! Den här dagen har annars inte bjudit på så mycket spänning. En och annan bajsblöja, vilket i sig kan vara spännande, men inte mer. Vart en tur till centa med vagnen för att köpa lite mat och annat fix. Bland annat presenter till på lördag då vi ska på dop/bröllop. För mig blir det nyktert då jag har 2 matcher dagen efter. Bra tajmning;) Såg en skitkul film igår. "Get him to the greek". Vi fick se den istället för filmen från 1987 som Stoffe lämnade tillbaks. Skönt AA att det finns fler som gjort samma miss. Man börjar ju undra om det är medveten taktik om det stod på hyllan vid nyheter för några månader sen också. Till middag idag blev det pannbiff med vitkålssallad och gräddsås. Sjukt smaskigt! Det har hänt nåt med mig sen jag började med LCHF. Jag blir nästan aldrig hungrig längre? Förr så blev jag vrålhungrig minst 6 ggr/dag och GALET aggressiv om det tog mer än 5 minuter innan jag fick i mig nåt. Det händer inte nu. Behöver mat ungefär 2 ggr/dag och äter inte särskilt mycket när jag äter heller. Är helt övertygad om att det är LCHF's förtjänst. Det måste det vara:) Linn - ja Lowe springer i princip fram. Han började med några steg när han var drygt 8 månader och vid 9 månader så gick han. Så full rulle var det här;)


Huddinge IK-Täby

img_8050 (MMS)

Derby i storängshallen och vi var på plats för att heja fram moster Jonna och hennes lag Huddinge IK! Tyvärr förlust men tappert kämpat:( Lowe gjorde storstilad entré och drutta på näsan. Efter det gick det dock bra. 10 minuter in i matchen kom Ylva och Ronja. Vilken lättnad:) Ronja lekte med Lowe och passade honom hela tiden. Jag kunde bara luta mig tillbaka och sitta och snacka skit med ylva på läktaren. Klockrent:) Om jag ska ha flera barn så ska barn nummer 1 vara minst 8 år så att han kan passa barn nr 2! Bra plan..mycket bra plan:)


Barnarbete?

img_9981 (MMS)

Sådan mor sådan son! Tog fram moppen och skulle skura efter att ha storstädat hela morgonen och Lowe fick tag på den. Lycka! Han älskade den och ännu bättre är att den går att korta av till hans höjd! Blir sopset eller skurset i födelsedagspresent tror jag;)


Önskestol

Vill ha en sån här gammal karmstol i rockokostil. Svärmor ska hålla utkik på auktioner och jag kollar blocket dagligen. Hojta om det är någon som sitter på en gammal stol och vill bli av med. Eller en sekretär;)

Stolen ska målas vit och kläs om. Kommer bli skitfint! Om jag nu får tag på en;)

Idag står det innebandy på schemat igen. Jag och Lowe ska heja fram Jonna och Huddinge IK i Storängshallen klockan 14. Först resterna av gårdagens pannkakor till frulle! Mums:)


Filmkväll

img_2331 (MMS)

Stoffe kom på..eller nej jag kom på att Stoffe hade glömt att lämna in filmerna vi hyrde förra lördagen. Han skulle ha gjort det imorse innan sin match men tydligen stressad? Hur som helst så stack han med andan i halsen och en biff hängandes i mungipan direkt efter middagen. Hem kom han med en ny film. Något från topplistan tydligen. Jag kollade på den och tyckte vid första anblicken att charlie sheen såg väldigt ung ut men tänkte sen att det kanske va inspelat i någon 80-tals tappning (i Hollywood kan man ju fixa det mesta). Frågade Stoffe vad det var för 80-tals rulle han hyrt samtidigt som jag vände på den. Anade nämligen oråd när Daryl Hanna var en av huvudrollsinnehavarna! Den är mycket riktigt från 1987 men något ägghuvud hade ställt den på platsen för en ny film med samma namn. Aja. Kanske är bra vem vet?:)


Jävla helvetes skiiiit!

img_9465 (MMS)

Vi satt fast! Helt plötsligt leder google maps ut oss på platsen som gud glömde. Syns inte riktigt på bilden men det var så jäkla mycket snö och så spårigt. Vi kunde inte vända heller. Fanns ingenstans att vända. Vi såg dessutom på bajs-google-maps (heter numera så) att det inte var särskilt långt ut till Södertäljevägen och Tungelsta. Vi tuffade på, en stund. Jag föreslog för Ylva att hon skulle försöka hålla lite vänster och köra uppe på mittsektionen med högerdäcket för att inte riskera att skrapa i. Det skulle jag aldrig ha gjort för där satt vi. Vi försökte ALLT! Grävde med snö upp till midjan med våra innebandyklubbor, lade ut granris vid däcken för att få fäste, gungade bilen, turades om att gasa och slira så att vi fastnade mer å mer. Paniken spred sig sakta men istället för att gråta så skrattade vi. Vi skrattade så pass att vi var på gränsen till hysteri. Vi var verkligen mitt i ingenstans!! Ringde vår tränare och berättade att vi kunde bli "lite" sena till samlingen och ev. inte komma alls. Vi ringde alla vi kände och jag försökte få pappa att skicka brandkåren. Allt för att inte åka på en bärgare med helgtaxa. Det sista jag och Ylva var sugna på faktiskt. Men sen äntligen kom han. Vår frälsare. Vår man. Vår McGayver! Det glänste fint om bilen när han smög sig fram över åsarna. Helt iskallt gled han ur sin fyrhjulsdrivna jeep och sa "snygg parkering". Vi skrattade fortfarande hysteriskt. Allt vi mäktade med. Kan eventuellt ha hoppat lite upp och ner som två småtjejer. Sen tog han fram sitt rep och bara utan att säga någonting drog han loss bilen. Bara sådär. Alltså herregud vilken karl:) Samtidigt så kom vår andra räddare i nöden. Vår tränare Pierre hade försökt lotsa sig till oss från andra hållet med sin flickvän söta Hanna i släptåg. Dom hade träffat på två crossåkare som lite fint varnat dom för att fortsätta med bilen. Klokt. Dom kom alltså sista biten till fots. Så när bilen äntligen var loss så bad vi Pierre om att köra sista biten. Det var som en hägring. Vi hade nog inte stått där särskilt länge men var ändå på gränsen till galenskap så när jeepen kom från andra hållet och Pierre+Hanna från andra så kändes det helt overkligt. Som en samlad räddningsaktion. Haha troligt:) Hur som helst så hann vi till matchen och jag lyckades trots uppladdningen göra 3 kassar. Hade utlovat 400 så ledsen för det. Dock grymt nöjd med mina 3! Lowe var som tur var inte med oss utan har hängt med sötaste Jonna idag. Dom har åkt tunnelbana och dragit på sig en stalker. En kille som visserligen såg helt okej ut men var misstänkt väldigt nära Jonna och Lowe från Eriksdalshallen till Huddinge. Måste vara jobbigt att vara så snygg som Jonna. Killar efter sig hela tiden och inte blir det väl bättre när dom tror att hon är värsta MILF:en:) Lowe var i alle fall sjukt nöjd med sin barnvakt och hade inte krånglat alls. Skönt:) Tack igen Jonna! Nu LCHF pannkakor med grädde och sylt. Mums:)


Stina Turner?

img_6106 (MMS)

Ja vi var verkligen glada i bilen. Jag var kartläsare via google maps och vi bestämde oss för att döpa om mig till Stina Turner. Ni vet efter hon Tina Turner som kör rally och är med i let's dance. Fyndigt? Det tyckte åtminstonde vi. På väg var vi och allt skulle gå vår väg...eller?


Det började så bra

img_6785 (MMS)

Ser ni vilken underbar vy. Solen skiner på en snöig landsväg. Jag och Ylva på väg från Huddinge till Tungelsta för att spöa skiten ur dom i innebandy. Känslan är bra. Vi är på gång:)


Glädje!



Färsk bild! Bjuder på lite äkta genuin gläjde såhär en lördagsmorgon:) Snart ska jag lämna Lowe med världens bästa Jonna som kör barnvaktning i skift den här helgen. Igår kväll och tills idag när vi kommer ungefär har hon haft sina systersöner Liam & Lexus hemma hos sig och lagom tills dom blir hämtade kommer Lowe! You go Jonna:)

Södermalm

img_5093 (MMS)

Vi har varit på äventyr idag jag och Lowe! Vi åkte kommunalt in till farmor/svärmor Lena som bor i hornstull. Lowe var först överförtjust i bussfärden till station och satt storögd och tittade sig omkring. Mamma var också förtjust och tyckte att det än så länge flöt på bra. I förorten är folk fortfarande trevliga och hjälpsamma. All min förtjusning försvann när jag klev på tåget! Lowe fortfarande paralyserad av detta kommunala äventyr men mamma irriterad på alla! Där det var avsett att man skulle stå/sitta med barnvagn alternativt rullstol satt det 3 miffon och bara glodde på sina telefoner. Rörde inte en min. Vi tryckte in oss vid ena dörrparet och försökte vara så lite som möjligt i vägen. När vi väl kom av på södra blev folk, om möjligt, ännu otrevligare! En sliten morsa med tvillingvagn prejade bort mig när vi skulle gå på och tog upp hela utrymmet. Hon sa ingenting och tittade inte ens på mig! Det lilla lilla utrymme som fanns kvar upptogs av en kinesisk man med shoppingvagn. Han tittade inte heller på mig. Nej vi stod återigen inklämda vid dörrarna och till skillnad mot på tåget så fanns det i stort sett ingen yta alls där. Varje gång bussen stannade fick jag vrida vagnen och släppa av folk som var så jävla stressade att dom höll på att meja ner oss för att komma av. Nä, skulle nog aldrig klara av att bo i stan. För många idioter:) Nu är det sängen som gäller efter underbart god mat och trevligt sällskap. Omöjligt att få en bra bild på Lowe numera. Han rör sig, blundar eller gör någon konstig min. Det blir inte bättre än såhär gott folk! Ska drömma om vår match imorgon. Ska drömma att jag gör 400 mål:) Sleep tight!


Morgonstund har guld i mun..

img_5916 (MMS)

Ett talesätt som satt på en tavla hemma hos mig när jag växte upp. Rätt konstigt egentligen. Fantastiskt att man kan vara så glad och i gasen direkt när man vaknar! Önskar att jag också funkade så. Fyfan hörni. Igår kväll hade jag så fruktansvärt ont i min kropp att jag höll på att få panik. Jag måste få hjälp och det NU! Har varit stram i baksidan av låret på höger sida ganska länge och det har gjort att jag får ont. Igår nådde det sin kulmen och jag var helt knäckt. Hatar värktabletter men tryckte till slut i mig en citodon. Värken försvann men sen hände nåt konstigt. Som om benet svullnade inifrån ända ner i foten. En kall känsla som spred sig och så bubblade och stack det i benet. Kunde inte ligga still med benet och foten och vad jag än gjorde så blev det inte bättre. Var faktiskt på väg att åka in akut för att jag vart så orolig:( Det känns lite bättre idag men smärtan är kvar. Skit i det nu! Det är fredag och vi ska till svärmor på middag:) Har ni sett den nya Halebop reklamen förresten. Åh herregud vilket mongo! Vem har fått betalt för att sätta ihop den irriterande reklamsnutten? En tjej som sitter och piper (sjunger). Så menlös människa och sjunga den kan hon INTE. Nä tacka vet ja Tele2 reklamerna med Fraaaaank (läs med bräk). Borde inte alla andra telecom bolag bara lägga ner? Det hade jag gjort. Går inte att tävla mot reklammässigt:) Reklam är inte allt mina vänner. Jag älskar Fraaaaank men har ändå Telia. Så motståndskraftig är jag. Eller så har jag bindningstid och kan inte byta.


Så var det klart!

img_6585 (MMS)

Vi flyttar förmodligen inom en månad så skicka gärna alla era scheman för dom kommande helgerna så jag vet hur jag ska strukturera upp allt;) Nä skämt å sido, alla som vill hjälpa till får gärna det. Bära, köra, vara i vägen, har tillgång till enorma släp/lastbilar, passa barnet..you name it! Känns skönt att det är klart nu och förmodligen kommer det att kännas ännu bättre när allt är flyttat och installerat. Har precis slevat i mig korvstroganoff minus ris och ska sticka på innebandy. Överlappnings torsdag idag. Dvs jag och Stoffe ses i hallen vid kvart över 8 när han sticker på sin träning!


Budgivining

Nu verkar det som att det är klart. Vi ska se om det kommer in några bud under dagen och gör det inte det ska vi ses vid 16:00 idag och skriva kontrakt. Skönt att få det gjort så fort som möjligt så att ingen drar sig ur! Vi har inte riktigt kommit upp i vår drömnivå men det var ju just det, en drömnivå;) Ändå mer än vad vi hade satt som "helt ok". Haha. Kryptiskt va? Vill inte skriva nåt innan allt är klart förstår ni.

Har precis bekräftat bokningen för en kryssning som vi ska på med släkten den 20/5 i år. Ska bli så jäkla roligt. En "Dahlbergs" kryssning med fullt ös! Så roligt att dom flesta följer med också. Blir det lyckat så blir det nog ett årligt event med släkten.

Idag har Stoffe varit vänlig nog att lämna vagnen hemma åtminstonde så kanske en tur på byn!

Over and out!

I love porn?

img_6267 (MMS)

Det här är plastbanden som fick agera snöre till pulkan. "I love porn" står det på dom:)


Promenad till loppis

img_3026 (MMS)

Eftersom Stoffe tog både nya bilen med barnstol i och vagnen i bakluckan så var det som fanns kvar pulkan. Gick bra förutom alla kala fläckar här å där. Blev lite lyfta;) Träffade upp Anna & Sebbe vid loppisen i centrum där dom köpte en gigantisk pulk-släde som man ska ha efter hundar. Inte till sig utan till en vän. Dock saknade pulkan snöre så dom kraffsade ihop en McGyver lösning med en påse plastband som Sebbe hade i väskan. Kreativt. Fan va kallt det är ute nu! Lowe har förmodligen köldskador på kinderna nu:(


Snyggast i stan?

img_2406 (MMS)

Verkar som om Lowe blir lika bra på bild som mamma och pappa. Haha:) Fast lite söt blir han nog ändå. Nu ska jag dricka en kopp kaffe och kolla efter inspiration på kök:)


Läget just nu

...tänker jag inte berätta. Ja en ny cliffhanger men så är det;) Kan säga så mycket som att vi är på en "helt okej nivå" men hoppas på mer. Mäklaren hade bara fått tag på 3 av 8 intresserade så man kan ju alltid hålla tummarna för att någon mer blandar sig i. Hittills bara 2 stycken som budat mot varandra och fått upp priset rätt så bra på egen hand! Får se om det händer nåt mer imorgon.

Nyss hemkommer från träning och har dragit i mig en tripple protein jordgubb! MUMS säger jag bara:) Kan något så gott verkligen vara bra? Lowe var med som vanligt på tisdagar och jag är så lyckligt lottad som har så fina tränare och lagkamrater som tröstar, roar och vaggar! Helt underbart. Lowe var lite gnälligare än vanligt faktiskt men det berodde enbart på extrem trötthet. Han somnade till slut i vagnen efter att Sandra vaggat honom mellan bytena. Känner mig så elak när jag sen måste väcka honom för att klä på och lasta in i bilen:( Kan det inte bli vår nu så att man kan kasta på en filt eller nåt och slipper den där jäkla overallen?! Så bökig. Körde intervaller efter träningen. 4 stycken 40 sekunders löpningar på typ 90%. Jobbigt efter 1,5 timme innebandy men skönt efteråt.

Pratade med svärmor idag och bjöd in oss hos henne på middag på fredag! Myyys:) Jag och Lowe åker nog dit lite tidigare och leker så får Stoffe komma direkt från jobbet. Svärmor tycker att det är lite jobbigt att vi ska flytta till Salem eftersom hon redan tycker att vi bor för långt bort (södermalm-huddinge). Jag lovar Lena att vi ska komma och hälsa på massor!! Vi ska dessutom skypa och ha en svärmorskammare redo. Det är inte lika långt till Salem som till Skåne, jag lovar;)

Nu väntar jag bara på att Stoffe ska komma hem så vi kan kolla på inspelningen av Cougar town! Om jag längtar? Eh jaa:)

Lägga upp videoklipp

Hjälp hur gör man? Vill ju lägga upp ett klipp med Lowes alla cirkuskonster. Vinka, säga tack tack, dansa mm men kan inte:(

Bästa barnvakten

img_8432 (MMS)

Lowe tycker att våra katter är det roligaste som finns i hela världen men tyvärr är det ju inte alls ömsesidigt. Katterna är livrädda för Lowe och sticker som ett skott så fort han närmar sig! Vi har kämpat som FAN rent ut sagt med att han ska låta kattmaten vara ifred och framför allt att katterna ska få vara ifred när dom äter. Verkar som om det börjar sitta bättre å bättre och idag satt han på behörigt avstånd och tittade storögt. Katten något stressad av sin publik men verkade lita på att jag skulle förhindra eventuella attacker;) Besviken idag över att jag bara har lite träningsvärk i biceps från passet igår! Man skulle kunna tolka det som att jag redan är vältränad. HAHA. Men så är det ju INTE mina vänner och då blir jag besviken. Det ska kännas när man har tränat är min filosofi! Helt sjukt igår när jag åkte hem. Helt plötsligt så tyckte jag att det luktade salami från fläkten och blev skitsugen. Sugen hade dock försvunnit när jag kom in men kom på det nu. Hur störd är jag? Ni behöver inte svara;)¨ Budgivningen är igång och jag är sååå nervös! Oj nu rasslar det in sms! Kom ett nytt i skrivande stund om nytt bud. Heja heja:) Skiter snart på mig av spänning. Haha.


Vilken natt....

Lowes säng står ju hos grannen så jag gjorde först ett försök att lägga honom i vår säng. Han somnade ganska fort och jag gick ut efter att ha byggt ett fort av kuddar runtom. Efter någon timme hör jag ett flåsande inifrån sovrummet och jag kom in i prexis rätt ögonblick tror jag. Han stod på alla fyra längst ner vid sängkanten och var förmodligen redo att kasta sig handlöst ner. Typ 1 meter upp vår säng. Jaha tänkte jag. Det där går ju visst inte! Till saken hör att han helt plötsligt var mega speedad. Skulle bara röja runt och garva hysteriskt. Ingen idé att söva om honom direkt utan han får väl springa av sig. Klockan 22:00 fick jag honom till slut att somna på golvet i ett lite provisoriskt krypin som jag skapade. Tog dock inte lång tid innan det var igång Trodde ni nåt annat;)

8:45 var det dags att vara på vårdcentralen i Stuvsta. Jag skulle deseperat vädja om min trasiga kropp till Dr Nina. Vill att dom remitterar mig nånstans för livslång rehab. Tror att budskapet gick igenom men det gick trögt kan jag säga. Började snacka om att det inte var så länge sen jag var gravid och annat skit. HAAALLÅÅÅÅ! Jag satt med ett röntgensvar från en ortoped och magnetröntgen som svart på vitt säger att mitt ledbrosk är nedslitet, menisk trasig och korsband skadat i höger knä. Nä, jag tror INTE att det beror på att jag tryckt ut en vattenmelon "down under"! Fick ta massa prover också. Innan vi fick komma in till labbet däremot så bestämde sig Lowe för att alla pensionärer och annat sjukt folk på Stuvsta vc behövde livas upp lite. Han sprang därför runt och skrek av förtjusning i korridorerna i typ 15 minuter! Det var faktiskt populärt och alla halta och lytta satt med ett leende på läpparna när han var klar. När det var vår tur fick vi assistans i provtagningsrummet eftersom jag hade Lowe med mig in. En som lekte med Lowe alltså och en som tog allt mitt blod. När vi kom hem strax innan 10 däckade vi båda två och sov nästan till 12! Lika knäckta av nattens bravader. 

Ikväll är det omvisning på vår lägenhet och sen drar det förhoppningsvis igång. Jag hade gjort så fint här i söndags men med en 10-månaders som springer runt och snorar och dregglar är det fina borta på mindre än 24 timmar:( På´t igen ba! Tur att jag gillar´t. Håll tummarna ikväll. Både för visning och för det gympapass jag ska på för första gången. Har nämligen ingen koordination. En annan sak. Måste man ha tights och käcka gymkläder när man går på pass? Jag vill gå dit i shorts och en uttvättad tischa. Funkar det eller?

Underbara tulpaner!

img_7512 (MMS)

Hur fint är det inte. Så tråkigt att man är så dålig på att köpa hem snittblommor annars. Att det krävs en visning för att det ska bli av! Efter matchen idag så blev det middag och fika hemma hos oss med gamla klasskompisarna Sara & Karin. Sara hade med sig sin guldklimp lilla Hilma också. Så fruktansvärt söt och nöjd! Lowe sprang mest runt och försökte vid något tillfälle dra till henne med en slickepott i fejset när hon satt försvarslös i sin stol. Faran avledes dock i tid:)


Skitglad

img_9095 (MMS)

Han slår i huvudet och ramlar runt rent allmänt i princip hela tiden men han är skitglad ändå. Ni ser blodet på tröjan va? Hardcore;) Han ramlade med nappen i munnen och fick ett litet jack i läppen. När visningen var så spelade jag match mot Ingarö. Vilken skitmatch jag gör men vann gjorde vi alle fall med 4-3. Skönt! Tror att jag hade tankarna kvar hemma och var allmänt slut efter allt fixande. Alla spår skulle ju röjas från både katter och barn. Kattlåda bort, blöjhink bort, skötbord bort, barnsäng bort, kattsäng bort, barnstol bort, lite andra otympliga möbler bort, kaffebryggare bort osv. Nu hittar vi ingenting. Fick säga åt Stoffe att ta upp tvättkorgen från vår andra bil så att jag kunde tvätta lite. Kaos är ordet och så får det vara tills imorgon eftersom det är omvisning då. Enligt mäklaren vart det lyckat men det återstår ju att se. Mitt i all städning kom grannen också och berättade med finsk brytning att vår katt var i trubbel. Hade lyckats klättra upp i ett träd och nedanför satt bror katt och bror katts tjocka kattkompis Arne. Dom var tydligen väldigt oroliga. Innan jag hann ut med magsår kom i alle fall den snälla grannen tillbaks och berättade att det hade löst sig och att katten var nere! Herregud. Hade väl fått klättra i träd mitt i all stress med Lowe under armen för att få ner kattfan. Ser det framför mig!


Visning idag

img_3474 (MMS)

städat från klockan 7 i morse när vi vaknade. Tanken var att jag skulle ha frågat med eller utan bananer på fruktfatet? Det blev med:) Kul att vi inte ens äter frukt. Kan nog iof mata Lowe med en del av det. Lägg gärna märke till det underbara Mateus fatet som vi fick av svärmor i julklapp.


Pappamys

img_3637 (MMS)

"efter-middag-innan-bad-mys" med pappa på hans buk är roligt. Nu är det prästens lilla kråka. Hoppas sen på lilla snigel!


Dop outfit

img_9757 (MMS)

Var tvungen att använda en livlina och ringa en vän. Varför? Jag var tvungen att ta reda på om man fortfarande kan använda rutiga kalasbyxor. Var lite rädd att det var sååå 2009:)


Dop för lille Klara

img_2816 (MMS)

Min kusin Annas andra lilla dotter döptes in i den katolska församlingen idag. Stackars lilla Klara tyckte inte alls att det var särskilt roligt och grät mest. Lowe däremot hade the time of his life och kom med glada tillrop som "Däh" och "Ack ack". När han blev lite väl överförtjust lyckades jag muta honom tyst med majskrokar. Efter dopet var det supergod mat. Nu är vi hemma och jag är halvt död. Kul att det ska städas hysteriskt nu inför visning imorgon!! Alla måste hålla tummarna imorgon kl 13:00 för att någon ska lägga ett bud på typ 4 miljoner..det är väl inte att hoppas på för mycket..för en 2:a i Huddinge?


Kunde inte motstå

img_9236 (MMS)

Så jäkla gott:) Dåliga dåliga jag!


Fredagsmys

img_8740 (MMS)

Kvällens middag. Består av kycklingfilé med en skvätt grädde, pesto och parmesanost. Toppat med lite ruck-Ola. Ja precis som det står uttalar jag det. Varför? För att det är roligt:) Till dessert blev det lchf muffins med hallon och grädde. Såå gott! Supernöjd med mina improviserade muffins. Ska testa med kesella redan på söndag. Kommer nog sätta pricken över i:t! Förresten så har jag fortfarande ett onormal sug efter sura döskallar! Vad är det för fel? Nej..inte gravid så dom spekulationerna kan ni skippa;)


Städade lite också

img_2618 (MMS)

När han var klar med varorna så tog han en tur på station med sopkvasten.


Hjälpte till

img_9777 (MMS)

Han drog direkt sitt strå till stacken och hjälpte brandkisarna med dagens inköp till stationens kios. Lowe bar läskebackarna. Lagom tungt.


Brandmästare Perre D

img_8612 (MMS)

Morfar Perre. Lowe blev skitglad när han fick syn på honom. Bra med tanke på att morfar Perre går i pension nu lagom tills vi flyttar till Salem. Då har vi en nanny/hantverkare på heltid!


Kladdkakemuffins

img_4723 (MMS)

Vart säkert goda men jag "får" ju inte äta så jag vet faktiskt inte. Hade med mig till brandkisarna på Huddinge och dom sa i alle fall att dom tyckte om det. Kan ju ha ljugit artigt;)


LCHF muffins

img_1713 (MMS)

Smör, tripple protein pulver med chokladsmak och ägg. Vart bra i smaken men lite i torraste laget. Nästa gång ska jag ha i kesella så blir det nog saftigare:)


Lowes önskelista - del 1

eller mammas..oklart;) Det är helt underbart det här barnköket från IKEA. Trehundramiljoner gånger finare än dom gamla klassiska BRIO köken. Så det har mamma bestämt att Lowe önskar sig. Bra mycket roligare med ett "vuxen kök" i miniatyr.

Vad tycker ni?



Är det någon som vet förresten vart man kan köpa extra högt spjälskydd? Behöver nog skaffa ett sånt eller en ny säng utan spjälar om han inte ska ha tappat alla sina små hjärnceller innan han fyllt 10! Han dunkar ju sitt lilla huvud i spjälarna 40 ggr/natt:(

Nu tror jag att jag ska baka något som jag kan ta med till brandkårn när vi hälsar på morfar! Uppskattas nog:)

Ny taktik

Eftersom ingenting funkar med sovandet så testar jag nåt nytt. Jag ska låta honom lära sig somna om själv. Han somnade klockan 19:30 idag enligt Stoffe. Eftersom det är torsdag så möttes vi som vanligt i dörröppningen. Min träning slutar 20:00 och hans börjar 20:30. Lite stressigt men har funkat sen September! Skit i det nu. Vart var jag? Jo. Lära sig att somna om själv. Han har sedan 19:30 när jag kom hem vaknat 2 ggr. Första gången var jag inne och buffade lite och lämnade honom sen vaken och han somnade efter ett tag. Nu har han vaknat igen och jag har inte varit inne än. Jag hör honom varva smågråt med glatt jollrande. Jollrandet är sött men det andra skär i mammahjärtat:( Observera nu att han inte gallskriker. Det klarar jag inte. Då går jag in direkt! Jag börjar tro att han vaknar av att han dunkar huvet i sängen. Kan det vara nåt? Vad gör vi då liksom? Han är väl för liten för att slippa säng-fängelset? Okej nu börjar det bli mer hysteriskt. What to do, what to do? Mammas fis va jobbigt:( Nä hörni...I'm going in!

SMS-inlägg

img_1405 (MMS)


Vill ha!

img_7501 (MMS)

inte till mig utan till Lowe. Vågade inte köpa för minsta storleken var 20 och det mostvarade 12,5 cm tyckte jag hon sa i butiken. Lowe hade bara 11,5 cm nu och jag har tänkt att han ska ha till våren. Får avvakta och har jag tur så rear dom skorna snart eftersom det är höstens modell:) Håll utkik åt mig..Eurosko! Var även inne på stjärnurmakarna och fick min berlock lagad. Ett "L" från Thomas Sabo. Dom fixade det gratis. Den var bara lite uttöjd i låset. Vart sugen på att köpa 2 berlocker men insåg sen att jag inte har några pengar:( En svart katt som dom hade fått in och ett par solglasögon i ray ban modell. Så snygga. Ja ja. Får väl drömma:)


Jobbigt med andra barn

img_6929 (MMS)

Han slocknade som en liten gris på vägen hem från öppna förskolan. Jag kom dit svettig och ofräsch som vanligt. Kan jag inte ta det liiite lugnt när jag går liksom? Funderade på en sak när jag gick hem. Inte så att jag frågade hur gamla eller unga alla mammor var men jag tyckte dom kändes jääättegamla. Typ fossilgammal. Är det jag som har en skev självuppfattning eller är dagens morsor rätt så gamla och mossiga? Jag satt där för mig själv och kände mig minst 10 år yngre än alla andra. Jag fyller 29 om en och en halv månad så jag är ju inte direkt en lammunge längre. Kommer jag att bli en sån där patetisk människa som vägrar inse sin ålder och klär sig som en fjortis? Säg till i så fall. Det är inte ok! Appropå det så kollade på Rachel Ray imorse. Har en ny idol. Inte Rachel men Joan Rivers. Först när hon klev in på scen så tänkte jag bara oh my god men sen när hon började prata så kände jag att jag började älska henne mer å mer. Och nu...nu ÄLSKAR jag henne (värmländskt uttal) Vilken pantertant. Helt sönderopererad men det erkände hon direkt samtidigt som hon sågade alla andra patetiska kändisar som inte gjorde det. Sen sa hon även att hon kunde göra en pedikyr och en mammografi samtidigt. Hahaha! Fattar ni? Tror att jag också skulle kunna göra det faktiskt med mina orangutang pattar. Nej hon var hur rolig som helst. Jag vill bli som hon när jag blir stor fast minus botoxen och det kattliknande fejset. Eller kanske botox. Men INTE kattfejs. Måste bara berätta en annan grej. När vi gick till öppna förskolan så gick vi förbi en av villorna här i området. Där bor det en transparent kvinna från typ Ryssland eller nåt som ser ut som om hon skulle lukta lik (bara så att ni får en bild;). Jag har länge misstänkt att hon är en samlare. Ni vet en människa som typ har 3000 katter hemma varav 2 är i bra skick. En samlare alltså fast inte katter utan fåglar. Jag fick mina misstankar besannade när det stod folk från Stockholms länsstyrelse utanför med plastskydd till fötterna och handskar på sig. Dom "diskuterade" på engelska med liktanten som vädjade för sina fåglar. Tänk hur äckligt det måste lukta där inne. Fyfan! Vill passa på att tacka för alla superfina kommentarer jag har fått. Det värmer i hjärtat och gör det ännu roligare att skriva! Puss puss


Protte protte protte

img_3651 (MMS)

Nu jäklar! Helt övertygad om att jag kommer bli skit fit om jag tycker i mig det här efter träning. Om inte annat så är det jävligt gott:) Testar 3 smaker. Jordgubb, choklad och vanilj. Mums! Har fått för mig att jag har fått lite mer muskler av kettlebells träningen oxå. Kan göra 20 riktiga armhävningar nu! Kanske inte låter så märkvärdigt men jag är stolt:) I tisdags intervaller + innebandy, igår spinning och idag innebandy. Söndag match och utöver det promenader, pilates hemma och kettlebells hemma! Det går bra nu och jag ska försöka hålla samma schema ett tag framöver. Kommer bli gympa varannan vecka och spinning varannan. Bara bra med variation;) Hoppas att knät pallar bara. Börjar ju känna av i motsatt höft. Felbelastning pga knät. Precis som att det inte räcker med att ha ont i knät?! Till våren blir det mer löpning men i spår. Möllespåret va Uffe? Ska försöka ta mig till öppna förskolan på em idag. Har fetångest för att vi bara varit iväg en gång. Han kommer väl bli chockskadad stackarn när han ser andra barn:(


Flamingo ridning

img_6797 (MMS)

Lowe passade på att rida lite på flamingon Bogdan som var Jonna och Mickes senaste inrednings inslag. Har faktiskt läst i en tidning att dom förutspådde 80-talet att bli en stor trend framöver och därbland flamingon:) Klockrent! Dom sitter iof bara barnvakt åt en kompis. Åt flamingon alltså. Ikväll är det spinning med laget för första gången. Hoppas vi blir många:) Håller på att laga en gryta på högrev. Har aldrig gjort tidigare så håll tummarna för att det går att äta.


Besök hos Jonna

img_1075 (MMS)

eller "moster-Jonna" snarare. Mys! Lowe utforskade allt och var nog mest road över att han fick komma så nära Jonnas katt Totti utan att han sprang iväg. Han kräktes lite på golvet också. Som det ska va;)


Mina nya gummistövlar

img_7259 (MMS)

shit va fort det gick. 2 dar tror jag från beställning. Grymt:) Är superdupermega nöjd i alle fall. Sköna var dom också. Invigde dom idag på väg hem från Jonna.


Arbetsfördelning

img_4221 (MMS)

Ni ser inte men kanske kan ana dom två gubbarna på taket en bit bort. Den ena lite äldre står och röker och pekar medan den andre lite yngre skottar och sliter. Haha. Stabil:) Åh herregud vilket pass igår. Träffade upp Gabbe innan vår innebandyträning och körde intervaller. 10 stycken 1 min max och 1 min aktiv vila. Efter det var det 1,5 timme innebandy. Vi var rätt kort om folk vilket innebar mycket spring. När träningen var slut var det dags för intervaller igen. Den här gång idioten på tid. Känns idag kan jag lova. Ska försöka hinna iväg på loppisen i Huddinge idag som jag har försökt gå på i typ 1 år nu. Bättre sent än aldrig:) Nä hörni. Vem vill ha Lowe 1 natt? Upp med en hand bara. Bristningsgränsen är nådd nu på riktigt. Helt knäckt var jag i natt. Så om ni känner för att vara barnvakt 1 natt så säg till så styr vi upp det:)


Besök på banken

img_3635 (MMS)

Tråkigt att inte Lowe insåg att man ska se lite reppresentabel ut i såna situationer. Lite pinsamt;) Håret åt alla håll och kanter. Vi var i alle fall på banken. Jag fick nämligen brev från Transportstyrelsen om att dom betalat tillbaks pengar in på mitt Swedbank konto. Varför dom hade betalat tillbaks och för vad har jag fortfarande inte den blekaste om. Men man frågar bara när man ska betala, inte tvärtom! Hur som helst så vart jag förvånad eftersom jag inte haft Swedbank på 5 år och ansåg att det var ett avslutat kapitel. Icke då! Tydligen hade jag allt möjligt aktivt där men en snäll flicka i centrum hjälpte mig med det och betalade ut 1.167:- som satt på kontot! Klockrent:) Lowe har annars sovit middag i typ 40 minuter totalt idag och ska med mig på innebandyträning mellan 19:30-22:00. Va kul det kommer bli? Får se om han i alle fall håller sig från att kräkas.


Barmorskan "Britt"

Jag kallar henne "Britt". Man vet aldrig vem som känner vem. Jag var ju på MVC igår för att fixa p-piller och jag glömde berätta om "Britt". Britt var ungefär 60 år gammal och lät lika vuxen som en smurf! Ville skratta högt varje gång hon öppnade käften men så pass väluppfostrad är jag ändå att jag lät bli. Man är inte särskilt förtroendeingivande när man pratar så. Hon kan väl inte direkt rå för det kanske men ändå. Dessutom så var hon så otroligt sävlig. Nä. Rejäla tag och basröster föredrar jag.

Kollade idrottsgalan igår. Många som fick pris. Stoffe undrade varför inte jag var nominerad i kategorin "årets funktionshindrade idrottare". Håller faktiskt med! Herregud jag är ju trasig överallt och har i princip protes både på knät och snart vid höften. Har jag sagt det? Att jag funderar på att byta ut alla kroppsdelar mot plast! Det rostar aldrig och känns ganska hållbart:) Fpr nog bli så på sikt. Hon som delade ut priset vann förra året. En kvinna utan armar som simmade. Kan köpa att hon vinner framför mig faktiskt;) Har ni sett i handikapp-OS där blinda åker skidor och har en som åker före? Har för mig att jag såg någon sist på OS som åkte störtlopp så men nu såhär i efterhand så låter inte det riktigt rimligt.

Nä dags för dagens andra kopp kaffe!

Gummistövlar!



Måste köpa nya för att överleva slaskiga månader och barnvagnspromenader! Vad tycker ni. Vita eller svarta?
Finns i massor av färger men jag är rädd att jag ska tröttna om det blir för knalligt. Vitt är ju kanske opraktiskt också men dom tycker jag nog mest om:)

Hjälp mig!

Äntligen promenad!

img_1523 (MMS)

Gick rätt så bra att ta sig fram trots all modd och slask. Längtar så otroligt mycket till våren! Då ska vi vara ute hela dagarna jag och Lowe. Säger jag nu ja;) Vi gick en promenad till ICA först för att lämna tillbaks en film som vi såg igår - SALT - helt ok film med Angelina Jolie i huvudrollen. Synd bara att hennes armar var lika grova som Lowes så hon blir inte särskilt trovärdig som actionhjälte. Så jädra mager. Sjuk om du frågar mig. Hur som helst så gick vi förbi Jonna och fönsterpratade lite med henne en stund. Hennes katt Totti var också med i surret. Ser ni till vänster i bild. Två små lysande ögon. Sötkorven:) Var på mödravårdcentralen i morse. Nej inte gravid. Vill bara snabbt påpeka det. Var där för att förnya mitt recept på p-piller och tog ett cellprov. Tragiskt nog så har jag struntat i dom två kallelser till cellprov som jag fått förut så det var bra att det blev gjort. Alltid lika olustigt att lägga sig och bräsa i en gyn-stol. Kan inte bli mer obekvämt och konstigt än så. Men nu är det gjort och nästa gång är först om 3 år! Stoffe är på sitt nya jobb idag. Pratade med honom nyss och allt verkade gå bra. Så stolt över honom som kämpat på med arbetsintervjuer nu sedan September. Kärlek!


Bad hair day?

img_4576 (MMS)

Full rulle idag! Mimmi kom hit och färgade mitt hår lagom tills Stoffe skulle dra till Uppsala på match. Med andra ord skulle Lowe hänga med oss men förhoppningen var att han skulle vila minst 1,5 timme och låta oss vara ifred. Gick sådär. Han vilade ingenting alls utan röjde runt bland blekmedel och folie:) Gick ändå bättre än vad jag trodde. Nu har han somnat som en klubbad säl och jag väntar på Stoffe så att vi kan kolla på solsidan! Jag är så sjukt godissugen!! Trots att vi åt godis i fredags och jag vet att jag mådde sååå dåligt efter. Stört. Vill ha lakrits och choklad..min kropp är överlag i obalans just nu. Trött som fan, mens fast jag inte ska ha på två veckor, irriterad, halt eftersom min högra höft lagt av utan anledning. Nej det lutar åt godis idag. Fan! Skulle ju lägga ner det. Kan inte. Måste ha. Börjar faktiskt känna mig riktigt desperat. Haha! Puss puss


Min svartvita gris

img_9881 (MMS)

Mammas lilla Zorro. Så bortglömd sen Lowe kom:( Glömde berätta förut att jag hittade vår andra bilnyckel som varit borta i typ ett halvår! Jag har skyllt på Stoffe men det visade sig att den låg i min rosa fina regnjacka. Man ska fan i mig bara ha en jacka..och en väska. Då skulle man hitta allt jämt och aldrig tappa bort nåt.


Nattprocedur

img_7745 (MMS)

Samma sak varje kväll. Middag, lite kvällsbus, bad, välling och sova. Han älskar verkligen att bada. Här på bilden ser ni "Olli bleksprutt". Bläckfisken Olli på svenska. Mycket roligare på norska:) Det blev skitbra med vårt nya bord och stolarna. Dom gamla knarriga sönderklösta rottingstolarna är nu ett minne blott och ligger på tippen. Hatar tippen. Är alltid rädd att man ska slänga fel och få stryk. Ni har väl hört talas om sop-poliserna? Har precis ätit lchf pizza med hemmagjord pizzasallad. Så jäkla gott. Nu är det kaffe tajm. Har vant av mig rätt så fort med soja-latten. Inte alls så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Imorgon ska jag förhoppningsvis bli helrenoverad av sötaste Mimmi. Ska stämma av imorgon förmiddag att det fortfarande funkar. Hoppas. Ser ut som ett råttbo i skallen:) Risiga Iris. Shit va jag är risig i skrinet efter vårt frosseri igår. Först åt vi pasta och lite baguette till middagen och efter att våra gäster åkt hem så åkte jag desperat till Coop och hängde på låset. Köpte chips+dip och godis. Vi mådde illa båda två efteråt och för att inte riskera att glömma bort hur illa vi verkligen ville så skrev vi upp det. "äcklad, illamående, onödigt" vad några av orden som skrevs ner. Får se om vi tar till oss det när nästa anfall kommer;) Magen blir verkligen helt fucked up direkt. Usch. Jag mår INTE bra av kolhydrater. Så är det bara. Fett däremot. Det mår jag prima av! På spåret var extremt svårt igår och vi fick bara 6 ynka poäng hemma i tv soffan:( Förra fredagen skrapade vi ihop 27 p! Tror att det är nåt form av rekord. Oj va långt det blev nu. Hoppas ni orkade läsa:) Och om ni läser det här, så orkade ni tydligen! Tänkte passa på att önska Jonna lycka till på sina matcher i helgen! Krossa:)


Ska börjas i tid

img_9087 (MMS)

Det första han ryckte tag i när han vaknade var två Playstation kontroller. En i varsinn hand. Nej han kommer säkert inte bli tv-spels tokig;) Har varit och dumpat våra gamla köksstolar på tippen och köpt nya! Blir nog väldigt bra tror jag. Va förbi mamma och pappa en snabbis och minglade med min foster-moster och alltid lika härligt galna Ivica! Ingift morbror som hälsar på i kalla Sverige. Bor annars i härliga Dubrovnik. Nu är vi på väg hem och ska kasta ihop en lchf pizza! Schmarrigt:)


Finbesök!

img_8818 (MMS)

Fick besök av sötaste lilla Lilly idag och hennes mamma och pappa Berka och Jossan:) God mat och trevligt sällskap. Kan inte bli bättre. Nu har dom åkt hem och vi ska titta på vårt pensionärsprogram som vi har spelat in - "på spåret". Hände en liten spännande sak ikväll också som jag tänker hålla på;) Den som lever får se! Trevlig helg!


Världens finaste pojkvän!

img_6405 (MMS)

Har varit sjukt trött hela dagen. Kan inte skylla på Lowe dom senaste 3 dagarna eftersom han sovit. Jag kan däremot inte sova. Varken på natten eller dagen..stört. Ligger bara och inreder i huvudet:) Stoffe har märkt på mig att jag är under isen och fräsig, som vanligt visserligen men ändå;) Eftersom han är världens bästa kille hade han fixat den här överraskningen åt mig när jag kom hem från träningen! Tända ljus, en LCHF smoothie, en rullad handduk till nacken, iskallt vatten, bubbelbad och framför allt en söt liten lapp där det stod att jag var världens bästa flickvän och mamma. Kärlek! Snacka om att jag behövde det:)


Han sover!

3 nätter i rad nu! Weeeeei:) Kan inte förklara hur lycklig jag är. Tack, tack, tack till världens bästa Linn som tipsat mig! Det var bara det jag ville säga. Hejdå hejdå.

Bakluckan

img_0629 (MMS)

Jag ligger sjukt obekvämt i skrivande stund på ett bord i vår baklucka och hoppas att vi snart är hemma! Familjeutflykt är inte alltid en bra ide! Sjunger även lilla snigel till en hysteriskt uttråkad Lowe:) Har även haft 159.990:- på mitt konto idag varav 490:- var mina och sitter kvar. Resten gick till deposition:(


Dubbelpipigt

img_8201 (MMS)

Han kör två majskrokar i vardera hand. Stajlar lite:)


Vår lägenhet!

Nu ligger den ute på Hemnet och visning är nästa helg. Sååå nervös och förväntansfull!

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3QFBP468N53PD029


Kolla gärna in länken

Innebandyträning

img_4175 (MMS)

träffade på söta Jonna i hallen igår. Passade på att gulla lite med henne:)


10-månaders kontroll

img_4757 (MMS)

Han väger precis under 10 kg...9,98! Vår lilla korv. Ingen fara på kurvan men han skulle kunna väga mer. 77 cm lång och ståtlig. Först var vi inne hos Birgitta vår husgud för att mäta, väga och prata. Han klarar av pincettgreppet som tydligen är en viktig måttstock i Lowes utveckling. Precis som titt-tut. Det sistnämnda har han börjat köra på eget initiativ. Dvs. att han själv sitter och gömmer sig och tittar fram. Det är fortfarande jag som tjoar:) Inne hos läkaren tyckte han att det var kul att kissa ner hela inredningen så det gjorde han medan han garvade. Inga anmärkningar på sonen är sammanfattningen. Nu på kvällen har han hängt med mig som vanligt på innebandyträning. Fattar inte varför men så fort vi är på träning så bestämmer han sig för att spy som aldrig förr. Han luktar till slut så illa att ingen vill ta i stackarn:( Mina tränare Jonken och Pierre gjorde en heroisk insats med våtservetter och passning! Ganska roande faktiskt. Nu håller vi tummar och tår för att han sover i natt också!! Heja Lowe:)


Storhandla

img_9185 (MMS)

Skitglad i bilen! Nu ska det handlas:)


Linn den allsmäktige:)

Ja vad säger man Linn? Dina tips funkade! Hoppas att det inte bara var en one time grej utan att det håller i sig. Han höll på och småvaknade och gnydde från klockan 19 fram till 24 men då var vi vakna och alltså inte lika jobbigt att gå in och stoppa om honom. Vid 24 tryckte vi honom en dos välling och sen sov han till klockan 07:30:) Om jag behövde sova mer än 2 timmar sammanhängande? Skulle tro det;) Så TACK TACK TACK Linn! Måste dock erkänna att jag saknar TV'ns skrål i bakgrunden men det får det vara värt.

Ska åka och storhandla snart. Har insett att man inte får ihop något ätbart av senap, vitkål och skagenröra som är det enda vi har i kylskåpet just nu:)

Kaffe med mjölk

img_4309 (MMS)

Inte direkt upphetsande men jag håller på med en avvänjning från min vanliga soja-latte. Jag har gjort hemma. Värmt och skummat sojamjölk till varenda kopp kaffe sedan jag blev gravid. Har druckit några liter sojamjölk. Det är nämligen såhär. Dels så är det skit för LCHF (ska vara fetare, helst grädde i kaffet) och dels så har jag nu läst att soja är som gift för kroppen! Här har man trott att man var sundheten själv om man använt sojaprodukter. Blossom Tainton gör ju för fasiken reklam för sojamjölk på TV! Då måste det ju vara bra trodde man. Ja ja. Ska köra min "soja-latte-detox" och bara dricka kaffe med mjölk ett tag:( Deprimerande. Får nog skumma ibland för att känna mig lycklig. Idag har vi varit och skrivit kontrakt. Lowe fick följa med och röjde järnet. Jag och Stoffe var där och skrev på alla papper men vi hörde nog ingenting av det vi gick igenom:) Vi hade dessutom glömt mitt leg. En sak skulle vi ha med oss och det var våra leg. Ändå glömmer vi! Löste sig i alle fall genom att mäklaren drog fram sin systemkamera och fotade mig. Skulle ha för eget bruk sa han. Haha nej då:) Fick scanna mitt körkort när jag kom hem oxå och mejla. Tack och lov för dagens elektronik. Har en skitbra app på min Iphone där jag kan fota saker som omvandlas till ett dokument som jag sen kan mejla. Genius Scan heter den. Ladda ner! Nu är vi i alle fall husägare och ska bara sälja vår fina 2:a. Känns lite vemodigt men kul såklart. Salem here we come:) Just det. Hemlisen som vi firade förut var INTE bebis och inte frieri (tyvärr). Ledsen att kanske göra er besvikna men Stoffe har fått nytt jobb och sa upp sig idag. Inte mer spännande än så men vi tycker det är bra:)


Närbild

img_8277 (MMS)

Vad är det där för nåt? Okej. Jag tar väl fram min snyggaste min. "Suga-in-underläppen-minen-rynka-på-ögonbrynen-minen" så att hon blir nöjd nån gång!


Hjälp!

Vet att jag inte tjatat om det men har ärligt talat inte orkat. Ni vet ju att Lowe sovit sjukt dåligt ALLTID och att vi testat det mesta. Vi har funderat på magknip och testat mjölkallergi. Vi har testat Anna Wahlgren metoden och det enda vi lyckades åstakomma med det var att han slutade äta på natten. Eftersom det gått 10 månader så är allt lite luddigt. Alla nätter går liksom i varandra. Men nu är det illa, riktigt illa. Jag är så nära bristningsgränsen man kan komma. Vi har lämnat bort honom två nätter och då har jag sovit. Utöver det så är det kanske max 3 hela nätter vi pratar om. Nu är det inte heller så bra att han vaknar 1 gång/natt. Nej minst 4. 4 är tom en "bra" natt. Han har dessutom börjat vakna helt runt 4-tiden. Inte pigg på nåt sätt men ändå väldigt vaken. Annars brukar han mest gny/gråta fast lite i sömnen på nåt sätt. Ja jag vet inte vad jag ska säga mer än att vi behöver hjälp. Vi behöver proffessionell hjälp tror jag. Ska kolla på BVC när vi ska på 10-månaders kontroll på tisdag men är skeptisk. Vi har tagit upp tidigare att han sover dåligt och inte fått höra så mycket annat "det kan vara så, det är helt normalt". Jag skiter i om det är normalt. För mig är det inte normalt att inte få ha sovit mer än 2 timmar i sträck i ungefär 300 dagar. Om det är tortyr? Eh jaa.
Nu kanske ni tänker "åh va hon gnäller, fattar hon inte att hon är småbarnsförälder". Jo det fattar jag. Men jag är helt övertygad om att det inte ska behöva vara såhär så länge. Det måste vända och den vändpunkten trodde jag skulle ha kommit redan. För att spä på så mår jag konstant illa. Nej jag är inte på smällen. Vill bara kräkas:) Så det var månadens klagoinlägg. Inte alls negativt tycker jag;)

Vill passa på att säga att jag lider med alla som har måndagsångest inför jobb efter julledighet. Kämpa på!

Grattis Lowe på 10-månaders dagen!

img_1793 (MMS)

Vår älskade prins fyller 10 månader idag! Det har gott alldeles för fort:( Snart är han 16 med målbrottsröst, snus, finnar och flottigt hår! Vill inte...vill frysa honom som han är. Inte bokstavlig talat alltså. Men stoppa tiden:)


3 generationer

img_8200 (MMS)

Har kämpat mig genom tragiskt dåligt snöröjda gångvägar med Lowe i vagnen fram till min mormor för att lämna honom där med henne och min mamma. Alltså hans gammelmormor (en av dom) och hans mormor! Jag sitter i bilen med Ylva på väg till ormingehallen. Ska spöa Nacka!!


Bäst-före-datum

img_0615 (MMS)

På en påse? Har lite svårt att förstå faktiskt. Förklara gärna för mig!


Krypin

img_5974 (MMS)

Fia fixade ett supermysigt litet krypin åt Lowe i deras sovrum. Det började bra med någon timmes sammanhängande sömn men sen brast det. Han gick runt och gnydde i sömnen och levde rövare. Fick vara uppe sista timmen innan vi åkte hem och somnade som en klubbad säl hemma sen. Nu ska jag sova, förhoppningsvis,och ladda inför match


Middag hos los Ljungbergos

img_9254 (MMS)

Oj va gott. Kycklingfilé fylld med soltorkade tomater i gräddsås och till dessert hemmagjord glass med söndersmulade cookies i toppat med hallon och passionsfrukt. Mycket bra jobbat Fia...och Linda:) Vi spelade TP och mitt lag vann! Jag och Fia = los blondinas. Ingen trodde på oss som vanligt så desto skönare att vinna! Fina Anton med fina mamma Linda på bilden.


Kate & Sofia

img_1332 (MMS)

Lowe spexar med strumpan i munnen. Lite så han gör. Bruna och fina oxå. Kul när man själv ser transparent ut! Funderade ett tag på att vägra släppa in dom ;)


Mina killar

img_2501 (MMS)

Sitter i soffan och kollar fotboll "Al Bundy style" Snart kommer bästa Kate och Sofia hit och fikar med oss en snabbis. Har köpt delicatobollar och tror att jag ska lyckas hålla mig ifrån att äta. Troligt! Sen ikväll är det middag hos familjen Ljungberg. Hoppas på nåt gott:)


Vi firar!

img_6663 (MMS)

Skumpa i vår nya glas. Vad vi firar? Husköp och en hemlig grej som jag inte riktigt kan avslöja än. Nu vart ni nyfikna va;) Älskar för övrigt David Hellenius! Och Anders Bagge. Men det har jag nog tjatat om förut. Bara en påminnelse;)


Fredagsmys

img_4975 (MMS)

Blev inte riktigt som planerat. Jag kom hem från innebandyträningen vid halv 8 och då hade Lowe redan bestämt sig för att vakna. Observera nu att han somnade vid 7! Hur som helst så lyckades vi till slut få honom att somna nu för 10 minuter sen. Lille fisen:( Det är hostan som ställer till det. Stoffe åt ryggbiff med vitlökssmör och jag 1 kg räkor och 1 avocado. Så jäkla gott. Hade lätt kunnat trycka i mig 1 kg till:) Nu vaknade han igen av hostan..fan! Det sabbar vår inspelning av let's dance och på spåret! Kvällen går i pensionärernas tecken.


Respekt?

img_2901 (MMS)

Han är snorig, skitig och halvnaken men framför allt så skiter han fullständigt i vad vi säger och garvar hysteriskt! Inte helt lätt att få på bild samtidigt som man "läxar" upp men ni kan nog se den busiga uppsynen. Nu ska ni veta att vi säger till på skarpen. Inga meserier eller daltande men det spelar tydligen ingen roll:( Bara att stålsätta sig och försöka se allvarlig ut när väldens sötaste lilla människa asgarvar en rakt upp i fejset:) Har jagat UC och DNB Nor idag hela förmiddagen eftersom dom gjort en konstig kreditupplysning på både mig och Stoffe i maj i år trots att vi aldrig pratat med dom eller haft med dom att göra? Lite obehagligt faktiskt. Efter att ha pratat med typ 40 olika personer så ska dom återkomma till mig när dom vet vad det gäller. Ni vet väl att det inte är bra med för många kreditupplysningar på sig? Är det för många så kan man bli nekad t.ex. lån bara pga. det. Även om man inte har några betalningsanmärkningar!! Värt att tänka på...ett litet tips från "coachen":) Har precis kört 15 minuter pilates på boll hemma. Ska göra det varannan dag och kettlebells varannan dag i alle fall 5 dagar/vecka. Det är så lite tid det handlar om och jag behöver bli stark! Har hunnit med att prata med banken också och vi fick en sjukt bra rörlig ränta från vår nuvarande bank - Danske Bank. Blir nog dom pga det. Stod mellan dom och SBAB och sistnämnda kräver ingen amortering + att man slipper topplån om man går in med 15%. Ska väga det mot varandra lite till. Tanken är väl att vi ska värdera om den när vi flyttar in och på så sätt förhoppningsvis slippa topplånet. SBAB hade nämligen mycket högre rörlig ränta och det gör ju skillnad det med. Snurrigt värre och förmodligen helt ointressant för er! Dock mitt liv just nu;)


Vårt nya hus

Vågar ju inte riktigt vara säker förrän vi skrivit kontraktet men mentalt har jag redan flyttat in:) Fatta vilken besvikelse om det skulle komma ett bud nu. Skulle leta upp alla inblandade och "go crazy on their asses". Men jag är positiv. Vi får det. It's ours. Väldigt va international (läses med extremt överdrivet engelskt uttal) jag blev då. Saknar jobbet kanske och att mejla till mina Belgiska kollegor på knackig gymnasie-engelska. "Hello Kathelijne..bla bla bla" (En av mina många kollegor) Ja tillbaks till sak. Fokus Stina, fokus!

Det är en ganska gammal prägel på vårt nya boende för att uttrycka sig milt. Det finns bland annat ett rosa baddrum på övervåningen som nästan är så fult att det borde få vara kvar. Är säkert tillbaks "in style" snart.



Köket har en bländande originaldesign från 69 med undantag för lite nyare vitvaror. Fläkten däremot, den har hållt! Kult:)



Fasaden tycker jag om och även vår lilla friggebod på framsidan. Gult är inte fult. Även om jag skulle ha valt grått och vitt:) Huvudsaken är att det är nymålat, bytt panel och fräscht!



Vi slänger oss numera med ord som "det har potential" och andra klämkäcka faser!

Snökaos

img_1368 (MMS)

Vi kom aldrig till Ingarö! Vi vände ungefär vid Älvsjömässan efter att ha pratat med min bror som låg lite längre fram. Det var totalt kaos på motorvägen och inte värt att riskera liv för kalas. Det är en bit att åka, framför allt för honom som bor i Nykvarn. Pratade med Felicia i telefon eftersom det gjorde så ont i mitt hjärta att vi inte skulle fira hennes stora dag. Som tur var hade farmor vår present. Dom mellanlandade nämligen där och firade Felicia lite där först innan hennes mamma kom och mötte upp min bror på halva vägen.Tycker synd om Felicias mamma Ullis också som hade fixat både mat och tårta. Tack ändå Ullis:) Lowe klättrar upp i soffan utan problem. Galet jobbigt eftersom han garanterat inte behärskar att klättra ner igen utan skulle ramla rätt hårt. Han är även inne i "öppna-alla-skåp-och-slita-ut-innehållet-fasen" och för dom som har problem med detta kan jag varmt rekomendera dom beslagen vi har i vårt kök. I princip omöjliga för honom att öppna. Än så länge:) Beslagen är för små och lådorna för tunga. Han har knäckt koden för hur han ska göra men kan helt enkelt inte!


Hurra, hurra för Felicia idag!



Fasters lilla hjärta har blivit stor tjej! 9 år fyller min älskade guddotter idag. Tiden går alldeles för fort. Det är tur att hon fortfarande tycker om oss och inte tycker att vi är töntiga eller pinsamma. Passa på att njuta kanske;) Snart bär det av på kalas ute på Ingarö!

Taco fiesta

img_5129 (MMS)

Vi skulle ha varit hos familjen Ljungberg och ätit middag men virus hade slagit sina klor i dom. Vi trodde att vi skulle få kasta ihop något och äta i ensamhet tills Tessan & David ringde och ville bjuda på tacos. Tackar aldrig nej till tacos:) Efter maten var vi jästa och utslagna. Framgår inte riktigt på bilden men jag och Stoffe kände oss som hemma och vräkte ut oss i 4/5 av soffan! Lowe hade vid det här laget redan ockuperat fåtöljen! Jag vet inte vad som har hänt med Lowe. 1 gång ingen gång men 2 nätter i rad = superdupermega jobbigt! Han vaknade vid 4...och vid 5...och vid 6! Inte som han brukar vakna för då är det normalt bara att stoppa i nappen och lägga honom ner. Det funka inte nu. Superledsen och väldigt vaken. Shit va slitsamt det känns idag så vi får hålla tummarna för att det inte håller i sig!


Köpt hus!

Oj va fort det gick!! Vågar fortfarande inte riktigt tro på det innan kontraktet är skrivet på måndag men just nu är det vi som ska bli med hus. Helt knasigt. Ja ni hade rätt. Eller Carro hade rätt:) Det är i Salem och det tar emot lite med tanke på att jag flyttade därifrån för 9 år sen. Born and raised och jag hade iof en suverän barndom i Salemstaden. Får hoppas att Lowe känner samma sak:) Ja det är en bit från stan men där är jag aldrig ändå. Stoffe får 15 minuter längre med tåget till jobbet än vad han har nu och om jag åker bil så går det fortare för mig från Salem till Kungens Kurva än från Huddinge. Kommer dock att sakna att cykla till jobbet på min raaasa (läs rosa) fara:( Kanske funkar från Salem också men spontant känns det lite långt!

Jaha...ska smälta det här nu! Borde vi fira? Nä inte än, inte förrän kontraktet är skrivet.

Det är en hel del jobb på huset men det får vi ta. Det går att bo och är inte fallfärdigt. Bara väldigt gamla människor som bott där med väldigt gammal smak;)

Vi kommer att ha gästrum så kom och slumma med oss vet ja!

Puuuss

Our house?

img_4463 (MMS)

Vart på visning på ett radhus. Vart det ligger avslöjar jag inte än;) Första budet är lagt och vi håller tummarna!! Gör det ni också. Lowe kände sig hemma i köket och öppnade alla luckor 400 ggr. Inatt var det inte kul! Lowe fick för sig att han hade sovit klart när klockan var halv 4!! Det hade INTE vi gjort. Testade allt och till slut så somnade han i grodställning på mitt bröst. Mammas lilla:( Febern är borta och han verkar må bra i övrigt så jag vet inte vad det var frågan om? Fyfan vilken träning vi hade igår. Första innebandypasset efter nyår och med besked! Kul men det känns att man lever. 2 timmar i hall och en löprunda ute innan. Måste ha bränt lite av mitt "farliga" bålfett i alle fall.


LifeGene

Så var det klart! Dom har tappat mig på 8 rör blod och kollat det mesta i övrigt. Blodproverna får jag svar på senare men jag fick veta nu att jag har utmärkt hörsel t.ex.
Ska dit om 5 år igen för uppföljning. Skitbra och framför allt gratis:)
Fick stå på en sån där våg som mäter fettprocent. Inte toppresultat och inte heller katastrofalt. Ska ju ner några kilo till så det är bara att kämpa på! Nej ni får inte min vikt eller min fettprocent av den enkla anledningen att det inte är bra resultat. Sen kanske. Bjuder på info om min högerarm: Muskelmassa 2,2 kg och fettmassa 1,3 kg. Hade en vilopuls likt Gunde Svan. 50 slag/minut. Är man vältränad så är man;)

Innebandyträning ikväll och jag hoppas verkligen att vi blir många. Har tröttnat på spel 3 mot 3 nu. Vill köra fullplan och MASSA förbränning efter jul/nyår!

Ska testa en ny grej. Kettlebells varannan dag och pilates på boll varannan dag. Korta program som tar max 20 minuter. Annars kommer det aldrig att bli av. Mina promenader uteblir fortfarande eftersom den här kommunen tydligen är sveriges sämsta på snöröjning och Teutonias vagnar med små hjul fram också är värdelösa när det är snö. Bra träning kanske men inte värt det när jag blir så jävla förbannad när jag går!

Ska tjoffa i mig resterna av gårdagens taco-paj. LCHF? Såklart:)

Hälsoundersökning

Ska på hälsoundersökning imorgon på ett företag som heter Lifegeen. Sjukt spännande. Det damp ner ett errbjudande om en gratis heltäckande undersökning och varför inte? Synd att jag inte har bättre koll på mina värden innan LCHF. Ändå spännande att se om mitt kolestreol bland annat är åt pipan! För att förbereda mig fick jag svara på hundratals frågor som täckte in typ alla aspekter av livet. Allt från avföring till psykisk hälsa.
Får återkomma med resultat och intryck när det är klart!

Lowe verkar må bättre och det är allt en liten ny tand som ser dagens ljus i överkäken. Än så länge har han sovit i en och en halv timme och med tanke på gårdagens helvetesnatt så känns det som en evighet:)

Vill ha ett nytt matbord. Vitt ska det vara och mindre än det vi har nu. Vill att det ska kännas "luftigare". Har lagt ett bud på ett begagnat faktiskt på Tradera. Än så länge leder jag efter 3 bud. Vad högsta budet är? Jo 3:-. Haha!

Sjukstuga

img_7217 (MMS)

Fyfan vilken natt. Han har sovit på mig och bråkat heeeela natten stackarn. Varm som ett element och vaknat var 5:e minut. Idag är han dock inte likia febrig än så länge men pigg, det är han inte! Kämpar dock på så gott han kan. Kan inte vara lätt att vara sjuk när man är liten och inte förstår. För övrigt så har han lärt sig säga "tack tack" och "mamma". Så duktig vårt lilla A-barn:)


Feber

img_4871 (MMS)

Idag är det tufft för lilleman. Innan vi fattade att han var dålig så tyckte vi att han var onormalt gnällig. Inte konstigt med tanke på att han hade 38,8 stackarn. Kokhet oxå. Han har sovit massor och fått vatten och Alvedon. Hoppas det är bättre imorgon. Förresten. Fan va bra det är med panntermometet och örontermometer! Man har ju nästan trauma efter barndomen och stjärttermometern. Lite idominsalva och sen ligga med den i bajan i typ 1 minut!! Galet förnedrande. Annars håller vi på och gör mer plats i sovrummet till Lowe så att han ska kunna ha det som sitt rum. Bort med sängborden bland annat. Vi har flyttat mattan från köksbordet och lagt den under soffan istället. Vart bra faktiskt men nu inser jag verkligen att jag vill ha ett mindre matbord. Det vi har nu tar upp hela jävla lägenheten! Antingen ett ovalt vitt högblankt eller ett rektangulärt lite mindre. Helst hitta begagnat och sälja vårt men vi får se:) Vi skulle ha varit på middag nu hos Stoffes kompis och hans tjej som fått barn för ett tag sen. Andra gången som vi blivit ditbjudna och andra gången Lowe är sjuk och han och jag blir kvar hemma:( Stoffe åkte såklart med en julklapp till Lilly:) Får väl se henne snart hoppas jag!


GOTT NYTT ÅR!




Lite bilder från vår kväll som gick väldigt lugnt till för att vara familjen Dahlberg! Lowe höll sig vaken till 23:45 och missade med andra ord precis fyrverkerierna. Han vaknade klockan 06:30 och jag hade somnat 03:30. Inte så pigg med andra ord. Fick vila lite sen så det har ordnat upp sig. Jag "hittade" på en dessert. Hallonmousse bestående av vispad äggvita, hallon, grädde och lite sötning. Den blev extremt uppskattad av min pappa och av Lowe. Pappa åt 3 stycken och Lowe ungefär 2. Därav grön avföring hela dagen idag. Mums:/

Inga nyårslöften från min sida förutom att jag ska försöka promenera på mornarna och köra lite kettlebells. Måste tona upp hyddan inför beach 2011. Får hoppas att mina bristingar på magen bleknar av kraftigt. Annars blir det vassen oavsett!

Någon som vill dela med sig av roliga nyårslöften?

RSS 2.0