Som klister

img_6885 (MMS)

Messmör är en gammal personlig favorit från barndomen. Oj va jag älskade detta gula "lappbajs". Stina var=messmör. Synd att jag skiter ner mig på mindre än en mikrosekund om jag äter det nu. Been there, done that. Faktum är att det är mer laktos i messmör än i mjölk. Lowe uppskattade det i alle fall och när han var klar var inte mustaschen det största problemet. Ingen hit att sanera ett icke sammarbetsvilligt barn från intorkat kletigt messmör över hela kroppen. Hur lyckas man? Tom i örat och bak i nacken...


Snus

img_7175 (MMS)

Vissa snusar snus och andra mördarsniglar! Jag håller mig till snus tror jag. Som ni kanske märker så är jag inte så inspirerad just nu. Med bloggen alltså. Får se hur det blir framöver!


Nr 33281

img_9935 (MMS)

Håll utkik på onsdag. Då ska jag susa fram i vårruset! Haha eller inte! Har aldrig sprungit ett lopp och vet inte hur det kommer sig att jag nu ska göra det. Skyller på jobbet. Deras fel;) Inte min grej att offentligt visa upp min kassa löpstil och svettiga bröstkorg. Hade nog aldrig betalat för det själv. Då springer jag hellre i skogen. Helgen då..jo kryssning med släkten..eller klanen..Dahlberg! Underbart! 18 stycken dårar på en båt mellan Stockholm och Åbo. Vi smälte ändå in förvånansvärt bra. VM i skitfull vanns av min 16-åriga kusin Jacob! Grattis:) Tror att jag kan ha snubblat på mållinjen. Ja ja..nästa gång. Då är titeln min! Man förvånas alltid av hur snuskigt det kan vara på såna här båtar. Luktade hamsterbur på alla toaletter (ja, innan jag hade besökt dom) och fulla människor överallt. Inte bars fulla utan snarare närmare alkoholförgiftning. Fattar inte dom som åker helgkryssning med små barn? Hur kul kan det va liksom? Är fortfarande sliten...shit va gammal jag börjar bli!


Etapp 1

img_7636 (MMS)

Första delen på fönstrena är nu målade. Tycker det blir riktigt fint faktiskt:) Nu ska det vita runt om och i målas. Vet inte om jag ska chansa att måla på fri hand eller om jag ska malla? Svårt att göra en "omvänd" mall. Tror jag tejpar lite och målar. Ska bara hitta en bra, tjock och täckande färg! Tips? Det svarta är målat med en hobbyfärg för trä från panduro och dörrarna med en lackfärg.


"Hjulen på bussen snurrar runt runt runt"

img_2190 (MMS)

Tog en field trip till Tumba C idag. Sicken metropol! Inte riktigt va. Lowe tycker det är kul att åka buss i typ 2 minuter sen vill han springa runt på bussen. Detta är såklart inte möjligt och därför får jag hitta på roliga saker resten av resan för att undvika gallskrik och arga blickar från medpassagerare. Var riktigt orolig för vägen tillbaks. Om det inte hade varit lunchdags och regnat så hade jag seriöst övervägt att gå hem! På vägen hem vart han blyg=tyst för att det satt en ung kille bakom oss och log mot Lowe. Perfekt! Sen fick han stå på sätet och titta ut. Tydligen roligare än att sitta i vagnen. Trodde att alla barn älskade att åka buss och tåg? Tydligen inte. Jag stressar nog upp mig alldeles för mkt men det är just för att jag hatar själv när barn skriker på offentliga platser. Oftast så verkar ju alla bry sig utom just föräldrarna till barnet. Märkligt. Sån är inte jag och kommer aldrig bli hoppas jag. Nu ska vi vila. Förhoppningsvis...


Syskonkärlek?

img_1583 (MMS)

På behörigt avstånd. Gissar att bara en av dom är nöjd med sitsen.


Hyr inte

img_3632 (MMS)

Den här! Inte nog med att den var skitdålig i handlingen men det är ju i princip en p-rulle. Stoffe var väldigt nöjd och berömde mig för en gångs skull för mitt filmval. Hmm... Igår var det första gemensamma fysträningen ihop. Oj va jobbigt. Men kul! Kul art göra nåt nytt. Synd bara att att jag knappt kan gå idag och ännu mer synd att det är fystester om några timmar. Kommer säkert att gå super:/ Har haft Sebbe och Anna här på fika och utmätning av framtida altan. Inte en sån utmätning som kronofogden gör utan måtta, planera, rita. Längtar så! Då blir det inflyttningspartaj. Gästerna kommer att slussan mellan altan med ögonbindel ner i Lowes rum där dom får se igen. Allt däremellan ser nämligen ut som en krigszon. Kan nog bli kul med trappan och lite alkohol! Mitt luktsinne säger mig att det är dags att sluta nu. 414:e blöjan den här veckan..suck!


Spänning

img_5107 (MMS)

Det är spännande i stan med all trafik. Lowe fick en ny pyjamas av farmor idag. Tvådelad. Det är slut på sparkdräkts-eran nu. Han ser ut som en liten kalv. Hur söt som helst. Vem vet. Han kanske inviger den med att bajsa ner den fullständigt imorgon bitti? Då kommer den i varje fall inte känna sig utanför bland dom andra gamla pyjamasarna och bli mobbad i hyllan.


Tystnad

img_0024 (MMS)

Helt plötsligt vart det tyst i lägenheten hemma hos svärmor. FÖR tyst. Gick in i vardagsrummet och hittade en väldigt nöjd Lowe som intagit "pappa-position" i soffan med fjärrkontrollen. Sötkorv. Han trodde på riktigt att han var busig och gjorde nåt han inte fick. Synd bara att fjärrkontrollen var en gammal avlagd som han hittade i latjolajban lådan.


Kostcirkeln

img_7711 (MMS)

Tunnbröd med smör, skinkost och snor till frukost. Det måste ju täcka in hela kostcirkeln? Just det C-vitamin också, fruktsoppa. Funderar för övrigt på att aldrig klippa Lowe. Älskar hans krulliga man. Idag blir det en tur till stan och träffa svärmor/farmor. Fattar inre varför man bara får åka buss gratis med barn? Är det ytterligare ett sätt att gynna innerstadsbor?


Sumo

img_2062 (MMS)

Ser ni! Späcket väller över till den grad att blöjan knappt syns. Den skymtar mest. Mammas lilla hjärtegull. Skulle försöka lägga honom i nya stora sängen. Gick bra trodde jag. Välling, i med nappen och sen somna in. Hörde efter 2 minuter att någon hade väldigt roligt där nere och mycket riktigt. Det sparkades fotboll och kastades smurfar. La mig med honom i sängen och läste bok men efter 1 minut så var han klarvaken. Ville klättra i hyllorna och hoppa i sängen. Gav upp efter våldsamma protester varje gång jag försökte få honom att ligga ner och la ner honom i spjälsängen istället. Somnade direkt! Så stört. Han vaknade av en hostattack 20 minuter senare och stackarn hade kräkts ner hela sig och sängen. Plutt:( Hur som helst så googlade jag efter tips för att göra övergången så smidig som möjligt och hittade det här: "Du kanske kan göra en inomhuspicnic för två i den nya sängen? Du kan också ditt barn hjälpa till att välja säng. Ge gärna förvarning - förhandspublicitet en vecka eller så kan bygga upp entusiasm. När den stora dagen kommer, kanske ni kan ordna en invigningsfest med ett par kompisar och några favoritvuxna för den nya sängen och flytten". Måste man skicka inbjudningar tror ni? Kanske kan bjuda in på Facebook. "välkomna på säng-invigningsfest! Tid 18:45-19:15. Vi bjuder på lättare dryck i form av välling. Ta med pyjamas. För underhållningen står jag med klassiker som björnen sover och högläsning ur högaktuella boken "vi tittar på djur" eller varför inte "Harriet helikopter" eller "grisen Trine" Vilken höjdare va? Måste dessutom köpa ny tv nu. Såg reklam om någon samsung tv som man kunde kolla Facebook på! Hockey finalen har ju verkligen varit spännande so far. Eller inte. Kan vara därför som jag bloggar och Stoffe snarkar på soffan?


The godfather..

img_1035 (MMS)

Tavlan Lowe fick av sin gudfar är på plats. Så jäkla duktig som målat den själv!


Pilli pill

img_9870 (MMS)

Så vart det lite krokar och hyllor oxå. Perfa för Lowe att hänga sin lilla "kånken" på. Krokarna är små hundrumpor från Ikea. Ska inte berätta vad jag och en väninna kom fram till för alternativa användningsområden för krokarna. Det får ni själva fantisera fram. Om vårt spånande var sjukt? Jepp:)


Det tar sig

img_8950 (MMS)

Sängen har fått en botten och alla dörrar är uppe. Sketa nöjd måste jag säga. Har skurit ut en mall på två olika fönster som jag hoppas funkar. Det ska vara vita fönster med spröjs som är svarta innuti. Hmm..ja det vore trist om det föll på det!


Fåglar...

Vet inte vad som händer men två dagar i rad har det varit totalt fågelkaos utanför oss. Skatorna...eller kråkorna (vet inte vilken som är vilken) har varit helt galna. Känns som filmen "fåglarna" utanför fönstret. Livrädd varje gång jag sitter på tjotta. Där låter dom mycket mer av nån anledning.


Tror att det har med våra katter att göra och att dom har ungar eller nåt. Tänk om nån av katterna tagit en unge och att dom nu tänker hämnas! Ser framför mig hur jag tittar ut genom fönstret och dom kommer flygandes med en katt hängande. Eller ännu värre, Lowe! Vidriga är dom hur som helst. Vidriga i vanliga fall men extra vidriga just nu.

I övrigt så mår jag fortfarande skit. Trots det så höll vi på hela kvällen igår med dörrarna till Lowes garderob. Pappa har lånat ett superdupermega verktyg som man borrar hål för gångjärn med av en kille på jobbet och vi måste lämna tillbaks det idag. Då har man inte tid att vara sjuk. Tror att det vart bra. Mycket pill med att justera dörrar/gångjärn rätt så att alla fyra dörrar skulle gå igen ordentligt. Fortfarande osäker på om det blev bra eftersom jag var tvungen att måla några av dörrarna för hundrasextionde gången. Får se ikväll hur det ser ut!

Lowe bestämde sig för att vi skulle vakna klockan 05:30 idag. Kul. Nu sover han men jag kan inte somna om och sitter därför här och fördriver tid. Så jäkla typiskt. Kan aldrig sova när han vilar. Man ligger mest på helspänn och bara väntar på skriket från vildmarken. Får hålla till godo med lugnet och tystnaden.

Det tar sig!

img_4801 (MMS)

Dom andra två dörrarna ska sättas upp imorgon. Så sjukt stolt!! Knoppar ska på och fönster ska målas dit. Det är min stora skräck. Har fått för mig att jag kommer sabba dörrarna helt. I övrigt så mår jag fortfarande risigt. För jävligt med tanke på att jag skulle ha kört Thai idag igen med Totte. Ja ja. Det går fler tåg;) Hoppas bara att Lowe sover inatt så är jag nöjd.


Tror ni han kommer sova bra?

img_8398 (MMS)

Lowes nya säng. Vet inte om jag skulle längta efter att hoppa ner på dom två stålpinnarna som ska bära upp hela kroppsvikten. Tror inte det. Tror dessutom att dom pyttepinnarna skulle braka av min vikt. Kanske inte av Lowes 12,4 kg dock. Nej men seriöst. Helt efterblivet att sälja en säng utan det väsentliga i sängen. BOTTEN! Tillbaka igen då. Tror det är medveten taktik!


Vi har gett upp

img_0490 (MMS)

Så nu kollar han hockey och läser Harriet helikopter. Däremot så funkar mms och internet igen. Heja mig! Eller Telia. Tycker dock inte att dom behöver ta åt sig äran. Det var ju dom som sabbade från början så alltså inte mer än rätt att dom ställer det till rätta igen.


Problem

Anledningen till det extremt dåliga bloggande dom sista dagarna är att jag inte kan mms:a från min telefon. "Vad har hon för skitlur tänker ni kanske nu"? Kan berätta att det är en Iphone4. Däremot så har jag bytt abbonnemangsform (stavas det så?) i dagarna och då vänds tydligen allt upp och ner. Kan inte skickas MMS och av någon anledning så har jag aldrig kunnat blogga från min telefon utan bilder. Jag måste alltid skicka en bild och sen skriva om den. Om jag bara vill skriva ett inlägg så får jag göra det från datorn, vilket jag alltså gör nu. Måste ringa Telia imorgon och förklara att jag är en dum blondin som inte fattar hur man skickar MMS år 2011. Men det bjuder jag på.

Annars så mår jag skit idag och Lowe också. Han ville inte sova alls inatt utan låg först i långa perioder mellan 19-02:00 och pratade glatt och sjöng. Det kanske låter charmigt och det var det. Första timmen. Sen så gick vi till slut in eftersom vi bestämde oss för att det inte kunde vara särskilt bra för morgondagen om han inte somnade ordentligt och då bröt helvetet lös! Helt hysterisk och inte ens två omgångar välling hjälpte. Hade sån panik faktiskt och när vi till slut somnade allihop vet jag inte ens vad klockan va. Tror att det är hemska tänder på gång och den här natten verkar inte bli bättre. Han har nu legat en timme och pratat och Stoffe gick precis ner. Hörde ett hysteriskt långt skrik. Han har även haft lite feber idag och rethosta som hållt i sig i flera veckor. Han hostar nästan till gränsen att han spyr stackarn. Så min dag har bestått av att försöka överleva själv. Pratade med en väninna tidigare och hon tyckte mitt liv lät jätteintressant. Barnbajs ända upp på ryggen, snor och kattspyor över hela sängen. Ja igår var det katterna som gjorde min dag. Vilken av dom är fortfarande oklart men jag har mina misstankar. Nu är dom under avmaskning.

Heja Sverige ikväll!!

Gröna fingrar

img_8657 (MMS)

Funkar va? Behöver nog varken fylla på jord eller fler blommor i den stora krukan. Lite vatten och kärlek bara!


Detaljer

img_8445 (MMS)

Allt hänger på detaljerna har jag hört så nu kör vi stenhårt på det! Tycker knappt man ser att vi inte har någon tapet bakom på väggen. Eller?


Gofisen

img_1887 (MMS)

Extremt dåligt bloggande. I know och I'm solly. Men nu är jag tillbaks på banan. Helgen gick alldeles för fort. Stoffe var ledig i fredags och vi for runt hela dan för att försöka hitta panel men det sket sig. Lördag var det dop för mig och Lowe och sen när vi kom hem var bror här med våra underbara gudbarn Felicia och Leo. Jag drog iväg på vårfest hos makarna Blixt i gubbängen. Vi var ute i vårsolen men shit va kallt det blev så fort solen försvann. Inget som inte sprit och varma kläder rår på! Dom hade även fixat ett band som spelade lite i garaget. Skitkul! Den årliga kubbtävlingen blev av och tjejerna vann som vanligt. Måste vara fjärde eller femte gången som björne får näcka! Vi ligger alltid skitrisigt till men lyckas alltid vända. Det är redan bestämt tydligen att det är jag som ska näcka för vårt lag nästa år om vi förlorar. Ska därför ligga i träningsläger med mitt lag nästa vår. Vi ska INTE förlora! På söndag var bror med familj kvar så det vart härligt mys. När dom åkte hem kom bästa familjen Ljungberg förbi och solade lite på baksidan. Nu är det bestämt! Midsommar i skummeslöv! Tjohoo:)


Skjut mig!

img_8374 (MMS)

Jag mår så dåligt..så dåligt, så dåligt, så dåligt. Har precis vaknat och fick ett återfall direkt. Angående vaknandet så är det sant. Somnade klockan 21 och vaknade 22. Perfekt för nattens kommande sömn! Eller? Hur som helst så tillbaks till återfallet. Somnade med mina första värkar efter ett totalt frosseri av chips och dipp. Mådde så illa och jävligt. Vad gör jag när jag vaknar en timme senare? Jo frossar igen! Vafan:( Nu ligger jag i fosterställning med svullen buk och flåsar och väntar på att jag ska föda ut en chipspåse. Nånstans måste det fan ut nu om jag ska överleva och varför inte vaginalt? Ja jag nämnde "V" ordet. Skyldig. Gillar ju inte att spy. Får för mycket fylle flash backs och en klar fördel med att föda chips är ju att dom krossas av trycket på väg ut. Det är väl tur att en vanlig förlossning inte går till så kanske. Okej jag har spårat. Allt är dom satans jävla chipsens fel! Tänk hur mycket ont som kan rymmas i en 300 grams påse. Var och sniffade på fina lilla Stella-Lee idag! Så liten, nätt och söt. Stort grattis till stolta föräldrar Bella och Daniel! Alla får barn nu känns det som. Får mig nästan att längta efter lilla "Wivi". Men bara nästan. Gick ganska fort över när jag kom hem igen till en snorig överträtt Lowe. Bra preventivmedel det där med barn;) Men "Wivi" skulle ju vara ett A+++ barn så kanske ändå. Eller är det bara för att Lowe sovit i 3,5 timmar som jag tänker så igen? Nä nu släpper vi det och tänker på pärlspont istället. Var förbi 3 byggvaruhus idag och hittade inget som vi ville ha. Börjar tro att det är fel på min smak för allt jag får för mig att vi ska ha finns aldrig. Den vi förklarade för killen på Bauhaus att vi letade efter hade utgått för att alla andra tyckte den va ful! Så vi är antingen före eller efter vår tid. Gissar på det sista.


?

img_2056 (MMS)

Har jag missuppfattat något eller är det det här som är "chabby chic"? Skabbig brud rakt översatt. Tycker jag satt det helt å hållet! Vad tycker ni?


Vardag

img_0892 (MMS)

Far och son kollar igenom dagens post. Mest reklam och Lowe verkar ha fastnat för nåt från "granngården". Kryddor, jord och pelargoner. Ja ja. Stoffe kollade igenom mediamarkt bladet och det är märkligt att vi alltid "behöver" en massa saker. Vi har elektronik som skulle kunna underhålla en mindre stad men vi "behöver" tydligen en förstärkare för rea-priset 2.999:-? Jag har sagt under flera år att det enda jag "behöver" är möjligheten att kunna kolla på en annan valfri kanal på tv'n i sovrummet än den kanalen som är på i vardagsrummet. Vet inte om ni förstod men hur som helst så är svaret alltid att vi "behöver" hundra olika saker och jag slutar lyssna direkt. Ja ni förstår ju hur jag har det;)


Thaiboxning

img_4925 (MMS)

Oj va roligt! Tog mig äntligen mod att testa. Åkte själv och fick tyvärr köra med en rätt så mesig tjej. Kan iof ha varit bra med tanke på hur det känns nu efterråt. Öm satan i hela kroppen men det är en fruktansvärt skön känsla! Bror och Lowes kusin Leo var här en stund och röjde med oss. Det skiljer 8 månader mellan Lowe och Leo men det syns inte. Vi ställde dom på vågen och dom väger exakt lika mycket. 12,4 kg! Sen är dom exakt lika långa. Haha..Lowe kommer att bli en gigantisk pöjk! Stoffe tycker att vi ska tvinga honom att börja röka runt 12 års ålder så att han stannar av i växten. Han hävdar att det är därför han själv "bara" blev 1.85 medans hans bror blev nästan 2 meter lång! Nej han tycker inte det på riktigt. Ni behöver inte ringa soss:)


Sagostund

img_5179 (MMS)

Han är ju ändå 14 månader. Lägger honom i sängen med en bok och han tittar lite och somnar sen som en klubbad säl. Drömmer sött om att dra katter i svansen. Uppfriskande att han slutat äta på böckerna. Dags att hitta en säng till hans rum som vi tjocka föräldrar får plats i också. Perfekt för sagostunder och mys. Helst ska den vara 80 bred vilket inte verkar vara så lätt att hitta! Tips mottages gärna!


Smurfar

img_3003 (MMS)

Som jag älskade dessa små blå smurfar! Av någon konstig anledning är dom slitna på näsorna? Har ingen logisk förklaring till det. Kommer inte ihåg att jag misshandlat mina smurfar. Den mest slitna boken av alla jag plockade hos mamma och pappa var just smurfboken! Kommer ihåg min favoritsida tom. Börjar ta sig i Lowes rum nu. Håller på och målar alla garderobsdörrar. Två nästan klara och två kvar. Med undantag för fönstrena som ska målas sen. 16 timmars torktid har ju helt klart sinkat projektet lite. Varje sida ska målad två ggr. Ja ni kan ju själva räkna ut hur lång tid det tar. Dessutom med liten Lowe runt anklarna. Har glömt att berätta. Mina farhågor om att Lowe förvandlats från ett A-barn till ett Ö-barn visade sig vara helt onödiga. Han var helt enkelt inte i form och därför betedde han sig som ett svin. Starka ord nu jag vet men som situationen var i förra veckan så krävdes det för att ni ska förstå. Men nu. Nu är vi kompisar igen!


Muppar

img_5352 (MMS)

Helt otroligt nostalgiskt! Grävde hemma hos mamma och pappa i helgen bland mina gamla leksaker och böcker. Gulliga mamma har sparat allt. Tyvärr så sålde jag alla mina barbies och My little ponys och köpte ett defekt sega för när jag var liten men otroligt mycket mer värdefullt med böcker! Mina gamla bamsetidningar. Älskade Bamse!


Baby Bjorn

img_5675 (MMS)

Nej inte felstavat. Engelskt uttal. En apa från när jag var liten som han glatt sprang runt med runt bodyn. Dansade lite med apan oxå. Tror att Lowe kan vara gay. Gör inget i så fall. Då kan vi shoppa och gå på spaa ihop:) Varför jag tror det? Han älskar dammsugaren, tvättmaskinen och att dansa. Dessutom så flaxar han gärna lite med armarna och händerna när han går och springer. Iof så är han både bolltokig och bilgalen. Sådär ja. Nu har jag avklarat alla stereotyper på 2 minuter. Hacka på!


UNO

img_9901 (MMS)

Lowe bestämde sig för att han inte ville missa mer av festen och vaknade runt 22. Hjälpte morfar som var katastrofalt dålig. Misstänker att han lät Lowe äta upp korten som var kvar för att få mindre poäng!


Nya underkläder

img_4345 (MMS)

Fick lite reklam i brevlådan. På sjyssta underkläder. Vart undrar ni säkert? Jo på Lid'l "såklart"!


RSS 2.0