I-lands problem

Ja det blir inte mycket bilder och inte mycket bloggande nu när min Iphone är inlämnad för 2:a gången på 1 månad. Det går bra nu! Fick en "ny" sist som var mer fel på än den jag lämnade in. Fantastiskt. 

Har en lånetelefon som är det sämsta jag stött på. En Ericsson Xperia. Tror att min första telefon, en "Orbitel", var bättre. Inget funkar och därför blir det inga bilder. Det hade kunnat bli massor av bilder från idag. En när Lowe var hysterisk inne på ICA, eller när han ville snorpussa mig hundra gånger när jag hämtade på dagis. Eller varför inte när han bajsade i min hand på skötbordet. Han var inte klar, uppenbarligen, ska ju tilläggas till hans försvar. Eller när han spelade den aggressivaste innebandyn jag någonsin skådat. Då är jag ändå sambo med förmodligen en av tidernas aggressivaste spelare - Stoffe. Men nu blir det inte så. Annars har jag inte mycket att berätta faktiskt. Vill köpa en klädhängare till hallen för 4.500:- men inser att det inte är rimligt någonstans och ska börja jobba heltid på kontoret på torsdag. Det var väl allt tror jag.  

Hejdå hejdå


Salemstaden

Jo så hette den faktiskt en gång i tiden. Hette också Slem under en kort period. Undrar varför dom beslutade att ta bort det namnet? Hur som helst så är denna pyttelilla kommun nästan mindre än vad man kan tro. Vet att ni nu tänker OMÖÖÖÖJLIGT men det är faktiskt sant.

Har inte varit särskilt mycket ute i svängarna sen vi flyttade till Salem 40 mil söder om Stockholm (om det nu ens finns några "svängar"..?) men idag vart det Kolgrillen med mamma och pappa. Min nya familj, Lowe och Stoffe, var såklart också där. Vilka sitter där när vi kommer in om inte familjen Åström/Carina. En "hjälpsam" man såg till att vi fick sitta långbord och bestämde att vi skulle möblera om hela resturangen. Denna man var inte i vårt sällskap ska jag bara tillägga. Vi tvingade oss med andra ord lite "fint" på Ylva, Carina och Ronja. Är däremot rätt säker på att invändningarna inte var så stora. Eftersom dom i princip hade ätit klart vart vi ganska snart ensamma vid vårt extremt långa familjebord med en kraftigt övervilad (samma som när vuxna är överförfriskade) Lowe som höll låda för allt och alla och betedde sig som om han ägde stället. När vi hade ätit klart så passade jag och Lowe på att ha lite "springa-och jaga-tid" tillsammans och samma man som tidigare möblerat om hela resturangen åt oss började prata med mig. "Hej Stina, vad kul att se dig"...Hmm tänkte jag och hjärnan gick på högvarv. Jag visste att jag kände igen mannen men fan inte ifrån vad. Det är dessutom typ 9 år sen jag flyttade från Salem! Kan ju trösta mig med att jag måste vara ganska lik 20-åriga Stina. Eller så ska jag vara ledsen. Hårfin gräns. Hur som helst. Jag pratade tillbaka väluppfostrad som jag är men fattar fortfarande inte vem han är. Slutar med att jag får ett visitkort med hans firmauppgifter på. Måleri och Bygg. Jag kunde ringa närsom helst och fråga om vadsom helst, bara för att det var jag!? Hjärnan gick nu ännu mer på högvarv men jag fattade fortfarande inte vem människan var, mer än att han kändes bekant. Med tanke på att han förmodligen var 30 år äldre än mig så var ju ett gammalt liggsår direkt uteslutet. När vi alla sen reser oss upp och går så tar han Stoffe i hand och hälsar och förklarar då ÄNTLIGEN att han kört den sk. "vinkbussen" i Salem. Jo där trillade poletten ner. Problemet är dock fortfarande att jag ALDRIG åkt denna vinkbuss!? Min enda slutsats av detta bisarra möte är att han måste känna igen mig från tiden när jag var Konsum i Rönninges bästa kassör. Haha..okej. Kanske inte riktigt men jag jobbade i alle fall där:) Jag var 16-18 och alltså minst 11 år sen. Måste ha gjort ett sjuhelvetes jobb med gurkorna (PLU nr 704) och tomaterna (kvist - PLU nr 904 och vanliga - PLU nr 900)  eftersom jag tydligen gjort ett sånt starkt intryck. Ska fundera mer nu medans vi kollar på film men det här är min enda "logiska" förklaring i dagsläget.

TGIF!

Fys & bajsfest

img_0335 (MMS)

Vi kör utfallssteg till och från centrum. Eller Lowe gör. Tur att han inte vet om det bara. Lite rädd för utvecklingen på Lowes lår och att gå som han gör lär ju inte göra saken bättre! Han håller på att utveckla två stockar. Stackarn vet inte hur jobbigt det kommer bli att hitta byxor. Han kommer aldrig att få börja spela hockey i alle fall. Den saken är klar. Två mornar i rad nu har jag vaknat till bajsfest. Kul med fest kanske ni tycker men tro't eller ej, jag föredrar snäppet renligare tillställningar. Om än marginellt. Bajs i hår, på rygg, i säng, på spjälarna i sängen, i mungipan, på händerna och längs med hela benen. Jättemysigt verkligen. Kom på förut idag att om mammaledighet nu är ett jobb så hade det sett ut som följande.."stör ej, bajsfest pågår" eller i ett out of office replay på mejlen "jag är för tillfället upptagen med att torka bajs och kommer åter kl 14:00. Ditt mejl kommer inte att vidarebefodras"...eller telefon "personen du söker är på bajsfest och kommer åter kl 14:00. För att lämna ett meddelande, tryck 1"


Helt normala?

img_9573 (MMS)

Tyckte det var dags för en "vi" bild. Efter lite brottning så var Stoffe helt medgörlig! Fint va?


Äntligen här!

img_0678 (MMS)

Älskade IKEA katalogen. Har redan läst den 2 gånger och funderar på att ta en tredje vända ikväll. Läser aldrig annars men man får ju prioritera. Förresten. Har laddat ner Skype till mobilen. Rätt länge sen men nu helt plötsligt blir jag bombarderad med förfrågningar från folk jag inte känner? Folk som inte ens bor i Sverige! En från Belgien, som jag tror kan ha koppling till mitt jobb, och en från Frankrike som heter mekhalfia. Haha! Han hade skrivit såhär på sim förfrågan: "hur mår du (bow)   Du har min fulla respekt och uppskattning Jag önskar er god hälsa". Hur kul som helst visserligen. Stoffe sa att det måste vara någon jag känner eftersom han skrev på svenska. OM det är någon jag känner som uttrycker sig så så ska jag genast säga upp bekantakapen! Annars har dagen sett ut såhär: lämnat på dagis, jobbat, jobbat, jobbat, städat, tvättat, jobbat, målat, hämtat på dagis, lekt, jobbat, lagat mat med svintrött Lowe runt benen, ätit, nattat, målat, bakat och nu 23:34 bloggat i sängen. Over and out!


Lömsk?

img_5893 (MMS)

Hon försöker rycka åt sig stoffes täcke och Stoffe hävdar att hon fått det från mig! Vilket påhopp liksom. Vi tjejer måste hålla ihop. Är ju i underläge. Får kanske kliva på och odla lilla "Wivi"? Ska fundera på det över några glas vin nån kväll. Ska jag ta med Stoffe i diskussionen eller? Får fundera på det oxå.


Öga för detaljer

img_8777 (MMS)

Visst passar dom bra mot den tapetrivna köksön och det bajsbrun/roströda kaklet? Är det för mycket med 7 lyktor på ett ställe tycker ni? Nej ni kan vara lugna. Dom ska hängas ute i träd för lite mys i mörkret. Blir bra vetni..


Morgonhumör

img_2705 (MMS)

Jag efterlyser denna glädje till mig själv på mornarna men icke! Tur att en av oss, om än "lätt" överdrivet, är glad. Krulligare än nånsin och mer tillgjord min än nånsin. Såhär är det på varje foto nu för tiden. Överdrivet flin. Love it! Idag tog jag mitt föräldraransvar på fullaste allvar och köpte en overall. Ja för vintern. Nej jag vet att det inte snöar och att det är den 17:e augusti men det gäller att vara ute i god tid. Är även stressad över alla miljoner ombyten man ska ha liggandes på dagis. Känns knappt som om man har så många ombyten. Inte snygga i alle fall. För det är ju jätteviktigt verkligen. Att Lowe är snygg på dagis. Inte praktisk. Suck! Ja ja. Har även beställt namnnappen och stryka på etiketter. Varje strumpa ska ju tydligen märkas så om ni undrar vart jag kommer vara den närmsta tiden så hittar ni mig bakom strykbrädan. Kul i och för sig att den kommer till användning. Lowes framtid ser ljus ut. På 3 dagar har han lyckats ragga upp en yngre tjej på en annan avdelning och kan redan hennes namn. Tea. Ett blont yrväder. Hon får helt klart godkänt av svärmor Stina. Ska grilla henne lite imorgon om framtidsplaner mm.


Gissningslek!

img_0522 (MMS)

Vad ska vi göra? A) stycka någon B) olja in oss och ha vilt sex på plasten C) slipa ...sanningen är bra tråkig!


Roller

img_1651 (MMS)

Alla axlar ju sin roll i nya grupper och jag är glad över att Lowe hittade sin första dan. Han ska vara gruppens björn. Eller skunk? Lite oklart vad det föreställde.


Första dagen på gnoggis

img_9886 (MMS)

Jag har inte kunnat sova på hela natten för att jag var så nervös. För vad vet jag egentligen inte med tanke på att han är totalt orädd för nya människor. Går ju fram till alkisar på bänken i centrum och kläcker ur sig "pappa" eller "morfar". Ja jag kan ju förstå att han har svårt att urskilja. Hur som helst så var han såhär stolt när vi skulle ge oss av till Lowes dagis och avdelning myran. Trodde att jag skulle gråta ett tag men det ordnade upp sig. Tur. Hade varit något pinsamt att komma första dan till dagis och mamma sitter och gråter. Och konstigt. Insåg att vi tränat alldeles för dåligt på att äta "vanlig" mat istället för burkmat och även att dricka i vanliga glas istället för pipmugg. Lunchen resulterade i en sked carbonara i Lowes mage, 14 i mammas och 10 cl mjölk i hakklappen. Det gick i alle fall hur bra som helst och han somnade som en stock vid nattning. Hoppas att min nattning flyter på lika smidigt så att jag är pigg & fräsch inför dag 2 imorgon.


Naturlig

img_4002 (MMS)

Vet inte hur han lärt sig eller vem han apar efter för såhär tillgjord är jag aldrig när jag tar kort! Igår vart det rose på terassen med Carro & Ylva. Kvällen löpte på bra förutom ett "katt-i-träd-trauma". Vår honkatt fick ett ryck och plöjde rakt upp i skogen och högst upp i en tall. Vi borde kanske insett att vi druckit nog när det tog 4 försök att lokalisera henne i trädet, trots ficklampa. Eller när vi försökte fotografera henne i tallen och bara fick mörka bilder, trots ficklampa (hade vänt på kamerorna och fotade oss själva). Men vi fattade inte. Vid halv 2 cyklade Carro hem på 3 minuter och cyklade även om mopeder. Det hävdar hon i alle fall idag. Jag frågade om mopederna var stillastående. Det visste hon inte. Gick väl så jävla fort! Ylva kunde lugnt styra hemåt till fots på säkert max 30 sek! Den tiden känns mer troligt med tanke på att vi är grannar och att Ylva var nykter:) Ursprungsplanen var att Carro skulle ha madrasserats innan hon susade hem på sin mammas cykel men det glömde vi. Hade nog annars blivit en ganska bra bild! Lowe har för övrigt vilat i 4 timmar idag!!? Precis som om han visste att vi var superbakis båda två. Kan bli en intressant nattning och jäkligt usel timing. Första dagen på dagis imorgon. Lillfis har blivit stor. Kommer jag att gråta?


Tjuv

img_0152 (MMS)

Här har han snott en av Leos presenter i form av en borrmaskin. Ser faktiskt rätt påkommen ut måste jag säga.


Kalas

img_3841 (MMS)

Lowes fina kusin Leo fyllde 2 och det firades! Dagen blev upp och ner och med undantag för blåbärssoppa vid uppstigning så blev det glass med kolasås och strössel till frukost. Inga större protester från litens håll. Märkligt? Sen följdes dom små åt att sno saker från varandra och dansa. Ganska gulligt och dom är faktiskt väldigt snälla mot varandra. Efter det brände vi i ilfart mot Huddinge för lite innebandy. Insåg att det var en chansning eftersom det hamnade mitt i lunch och vila. Men men. Tryckte i han några skedar kall burkmat och laddade honom med en innebandyklubba. Förutom ett bajsblöje break så gick det väldigt bra. Nu återstår hur bra resten av dagen blir eftersom han har vilat till klockan 17! Kanske inte låter så sent men om ni tänker på att han normalt sover för natten kl 19 så kanske ni hajar? Dessutom så vill jag ju att han ska lägga sig så att jag kan dricka vin på altanen med min vapendragare Carro som är utslängd från sitt hem till förmån för grabbkväll.


Morgonstund

img_6347 (MMS)

När jag tänker gemensam helgfrukost så tänker jag på en hel frukostbuffe som står framdukad och alla är extremt glada och pigga! Sen kom jag på att Lowe är den enda som äter frukost i den här familjen och att det brukar gå på 1 min. Under denna minut bråkar han och jag om att maten ska in i munnen och inte ligga på golvet. Den diskussionen brukar vara jätterolig med tanke på mitt morgonhumör! Stoffe? Ja han ligger såklart och sover i den verkliga morgonstunden. Han är bara vaken i fantasin. Nu njuter jag i alle fall i den strimma sol jag kunde hitta med en kaffe latte och lyssnar till kråksång och Lowes surr. Om man bara visste vad han sa?


SMS-inlägg

img_2634 (MMS)


Turbokrull

img_7101 (MMS)

Vill börja med att erkänna att jag är sämst på att blogga just nu men livet som deltidsarbetande mamma med en ett och ett halvt årig son i hasorna inte är ultimat. Rekomenderar alltså inte denna livsstil. Alls. Hur som helst. Vad gör jag åt håret? Vill klippa men ändå inte. Så söta lockar. Dom kommer visserligen inte alls till sin rätt på den här bilden men det var det som bjöds. Till och med alkisarna på bänken i centrum tror ju att han är en tjej! Iof så kanske man inte ska lyssna så mycket på alkisar?


RSS 2.0