Slugger

img_6304 (MMS)

Min lilla värsting. Aldrig för tidigt att lära sig att försvara sig.


Sommarnatt

img_4140 (MMS)

Efter blödande knogar, ett antal svordomar och typ 3 timmar så hade vi satt ihop 5 stolar att sitta på utomhus. Eller VI fick inte ihop nån stol, men David fick ihop dom. Stoffe brann av och gick och duschade och jag satt mest och slet i dom olika delarna. Helt störd konstruktion. Fick IKEA att framstå som himmelriket i jämförelse! Påminde lite om en dansk garderob vi köpte när vi bodde i Norge. Bara den meningen får en ju att fatta att den monteringen skulle gå åt hellpytta. 4000 olika typer av skruvar mm. Trauma for life. Hur som helst så vart det en helkväll med grillat, drinkar, rose, sällskapsspel och klädklättring med Tessan och David. Kosthållningen blir som vanligt strålande när man är bakis?! Försökte kompensera genom att powerwalka och klippa gräset i området. Tror att jag fick ragg när jag var som mest motbjudande. Jag fattade inte det eftersom jag mest ville bli klar och inte lyssna på en medelåldersman tjata om gräsklipparens funktioner men Stoffe påpekade det för mig sen. Just nu ser vi om en film som Stoffe somnade ifrån. Jättekul för mig som varit vaken hela tiden.


Pappamys

img_5574 (MMS)

Mina..bara mina.."my preeeciouse".. Jobba, leka, jobba, mata, byta bajsblöja, leka, trösta ibland och påta på tomten. Därav ingen bild på mig. Jag ser tydligen lika sliten ut som jag känner mig eftersom min observanta pappa (fullt med ironi) hade sagt till mamma att jag såg trött ut. Han har nästan rätt..jag är inte trött, snarare medvetslös på sparlåga och med ett konstant dåligt samvete mot Lowe. Världens bästa fis har jag men är bara stressad. Imorgon blir det badmys med full fokus. Ska bara jobba lite först..och kanske tvätta..en liten sväng med dammsugaren men SEN! Suck. Det enda positiva är att jag knappt hinner äta. Bra med tanke på att jag och Stoffe tävlar. Den som går ner 10% av sin kroppsvikt först vinner. Efter 1 vecka leder jag med 1 kilo minus och Stoffe 1 hg. Behöver dock hjälp att komma på antingen ett straff för den som loosar eller en vinst för den som vinner. Jag tycker straff är roligare men vi får se. Nä nu ska jag dreggla till Joel Kinnaman och sen förhoppningsvis drömma om honom oxå.


Rally-Harry

img_0445 (MMS)

Min enda räddning när jag handlar med Lowe utan vagn har varit att sätta honom i en liten kundkorg som man drar på hjul. Skitbra och han har varit rätt så nöjd. Nu är han dessvärre för knubbig. Visst det skulle säkert gå att pressa ner honom så att hans hud bildar ett kasslermönster men hur skönt verkar det. Nä nu fick han styra själv istället. Körde vilt med ljudeffekter och krockade in i allt som gick. Fick ändra riktning några gånger men annars var det frid och fröjd. Tills vi kom till kassan. Då vart han galen eftersom jag skulle sno korgen och packa upp varor. Dessutom så skulle han stå still. Eller jag ville att han skulle stå still. Skulle inte matbutiker kunna komma på lite barnvänliga lösningar i sina kassor? Typ ett rullband som barnen kan åka på eller en liten minikassa med låtsaskort som dom kan trycka hysteriskt på och pilla loss. Ett annat alternativ skulle ju kunna vara en stor bytta med majskrokar...eller mutkrokar som jag numera kallar dom. Om dom inte vill bjuda på det så kanske gårdagens gamla vindruvor, jordgubbar osv. Jag skulle även uppskatta nån typ av sluss vid kassan. Så när man är näst på tur så går det igen en grind bakom en och en framför. Då kommer han ju i alle fall ingenstans. Det kanske är att kräva lite mycket men en mini-kassa borde dom i alle fall kunna smälla upp! Att inte ens IKEA som är så innovativa kommit på det. Ska ringa Ingvar tror jag. Hoppas han är på hemmaplan och inte i Litschenstain (reservation för stavfel) eller vart det nu är han gömmer sig och sina pengar.


Heja Sverige!..

img_8595 (MMS)

eller? Jo alltid heja Sverige men helt seriöst! Josefin Öqvist var den enda som levererade och hon flög som ett torrt skinn över hela plan. Så fullkomligt slut att hon var tvungen att byta. DET är rätt inställning. Vad fan pysslade resten med? Behållningen var att få en glimt av min snygga kompis Kate på läktarn iförd egentillverkad sverigeklänning. Lindahl borde skämmas i minst 2 år framöver och Dennerby borde förstå att det bara finns en stjärna i målet..just det, Sofia Lundgren! Hur som helst dmså hade jag LCHF laddat! Helt plötsligt gillar jag oliver som jag avskytt hela mitt unga och än så länge korta vuxna liv. Utöver det salami och tomat/feta. Asgott och enkelt. Konstigt att man sätter "as" framför saker förresten. Eller det kanske inte "man" gör utan snarare jag. Asfort låter liksom inte så smarrigt utan snarare något som en gam ska mumsa i sig efter att hyenorna har slitit det i stycken. Tål att funderas på. Tveksam till att det finns med i svenska akademins ordlista som annat än just kadaver. Hmm. Kul att säga i alle fall så jag ska nog fortsätta. Askul:) Betyder det också att mumsa i sig kadaver fast mer allmänt? Eller vad roar sig as med? Ingenting va vid närmare eftertanke. Asen är ju döda. Nä nu lägger jag ner innan mitt huvud exploderar. Rymmer inte så mycket vetni! Rymmer aslite.


Underbart eftermiddagsdopp

img_1771 (MMS)

Jag, bror, brorsdotter Felicia, brorsson liten Leo och såklart liten O styrde vagnarna mot garnudden för att svalka av oss. Helt underbart att se hur kul dom tycker att det är att bada. Även om Leo mest stod och darrade. Lowe kastade sig framstupa gång på gång och tjöt av förtjusning! Självklart så började det ösregna när vi gick upp och hela vägen hem. Det är svensk sommar det:)


Man tager vad man haver

img_4832 (MMS)

Lowe har avancerat från drag-korg till liten vagn nu. Om han är nöjd? Jorå..


Jobbe...

img_4189 (MMS)

Vi hjälps åt. Kan man säga. Lowe sitter med en "ur funktions dator" och jag med en som man faktiskt kan göra nåt på. Mer än att slå skiten ur tangenterna vill säga. Men vi är ändå rätt så nöjda med den fördelningen. Jag får nåt gjort och Lowe är nöjd. Hoppas att det arrangemanget funkar i 7 veckor till! Jag är skeptisk..


Resultatet

img_1659 (MMS)

Om vi hittade mer svamp? Eh japp! 8 glas rose och 4 timmar senare var svampen rensad och förvälld. Allt har en baksida...tur att man inte ser sin egen så ofta!


Sista färden

img_2497 (MMS)

Vi plockade ju typ 4 kg gula kantareller första dagen på landet och tänkte att vi skulle göra en sista tur innan vi åkte hem. Problemet var bara att jag var livrädd och trodde att jag antingen skulle bli huggen av en orm, spetsad av en älg eller sönderbökad av ett svin! Att jag skulle bli uppäten av mygg störde mig inte alls lika mycket i sammanhanget. Tog i alle fall det säkra före det osäkra och släpade runt på en "liten" påk. Kan ju föreställa mig hur det skulle se ut om jag stod nos mot nos, alternativt min nos under älgs klöv, med en älg och började veva med påken!


Tillökning

img_8084 (MMS)

"åh så söt han är" skrålade alla i kör! "hur gammal är han den lille sötnosen" frågade någon. Där gick jag stolt och visade mitt vanskapta barn med lite väl bångstyriga ögon. För visst är alla barn söta?


Plötsligt hände det...

img_2336 (MMS)

..som inte fick hända. Där på en parkbänk utanför bolaget (otippat) hittade vi liket. Någon hade skändat en nallebjörn! Jag tippar på en av a-lagsvännerna


Glassomani

img_4113 (MMS)

Det är nåt med Östergötland och glass. Först Söderköping och alla möjliga sjuka varianter och kombinationer. Sen Valdemarsvik och glasskiosken och dom magiska tvillingarna. Två supersöta blonda tvillingar..tjejer..som jobbade där inne. Dom hade som en aura runt sig så man föll i trans när man beställde. Sjukt. Stoffe beställde onormalt länge tyckte vi men förstod direkt när det var vår tur. Lyckades få fram att vi skulle ha en "busungen" till Lowe i alle fall. Varför finns det inget sånt här i Stockholm? Affärsidé månne...


Karnebåt festival

img_8734 (MMS)

Tror vi spelade i alla stånd för att få ihop vår groteska samling av sjuka djur. Lyckades rätt bra. Synd bara att Lowe inte brydde sig det minsta om nåt av dom. Men vi va exalterade!


"Bada, bada"

img_2855 (MMS)

Oj va han pratar! Bada,bada..mamma,pappa,traktor,tack,hej,div. djurläten,där,farmor,vatten,ja,borta,ragga i form av gagga. A-barn. Har jag sagt hela tiden:) Badat hela dagen och sen strosat i Söderköping. Bästa stället..smultronstället! Ökänd glassbar. Liten O fick en "bubblig Bengt" och vi andra mölade i oss alla möjliga konstiga varianter. Fyfan va jag hatar flugor. I natt var det 4 jävlar som hade letat sig in i vårt rum. Klockan 4 fick jag nog och gick upp och krafsade fram smällarn. Fick smälla två diskret på och runt Lowe i spjälsängen utan att väcka honom. En konst kan jag säga. Borde tom bli en sport. Själv la jag mig på kudden i omgångar. Blev väckt av en vidrig fluga..satte mig upp och mördade den. En efter en. Systematiskt och halvt sovandes. Vaknade med två fluglik brevid kudden.


Vart går gränsen?

img_0502 (MMS)

Är der tidigt att börja drilla Lowe till golfproffs innan han är 1,5 år? Jag menar Tiger Woods började väl typ när han var 3 veckor och hur bra blev han inte. Nä ska nog köra övningssving varje morgon och 40 armhävningar på kvällen. För Lowe alltså. Jag pallar maximus 30 och har en hyfsad sving:) Om jag skojar? Ja om Lowe. Inte om mina armhävningar. Kan faktiskt göra 30. Iof inte i följd men på tårna.


Lite väl kylt?

img_4992 (MMS)

Man skulle kunna säga att vi glömde rosévinet i frysen men jag föredrar att säga att det var planerat. Visst att vi fick dras med lite is stockning i plastventilen och att vi fick forcera ut isklumpen till påse ur förpackningen men det var det värt. Nu har vi lämnat underbara Skummeslöv och befinner oss på landet strax utanför Valdemarsvik. Startade med en härlig middag och mer alkohol. Konstaterade att vi ska börja "banta" imorgon (idag) och sen stack jag och Stoffe ner och fiskade. 3 fiskar på 4 kast. Inte för mig utan för Stoffe såklart. Jag fick napp och hävdar starkt att det var "storsjö-abborren" jag hade på kroken men den jäkeln släppte ju såklart. Sen vart det inge mer och bensinen tog slut i båten. Jag anmälde mig som frivillig skeppare och rodde in skutan. Snacka om att vi var inne i en lucky streek. Hittade massor av gula kantareller på vägen tillbaks så idag ska vi gå på ordentlig svampjakt.


Skofetish

img_3390 (MMS)

Båda barnen har stenkoll på vems skor som är vems och vill prova alla skor heeela tiden. Flip-flopsen är helt klart populärast och förmodligen lättast att ta på sig oxå. Däremot så måste som ju undra hur vi kan ta oss fram med dom på fötterna. Idag har Tessan och David lämnat kollektivet för Stockholm. Vi blir kvar en natt till och åker mot valdemarsvik imorgon för kvalitetstid med Lowes farmor. Kollar allsång på Lisseberg. Usch va klämcheck hon är Lotta Engberg. Dessutom så sitter det bara mongon i publiken. Men som Stoffe så fint påpekade så är dom ju i Göteborg. Moahahaha....


RSS 2.0