Resturang

img_0843 (MMS)

Vi är på resturang vid stranden. Underbar utsikt och väldigt god mat. Två små minus i form av två barn. Ja jag veeeet att man inte får säga så men helt ärligt så är det 100 ggr trevligare att gå på resturang med bara vuxna utan massa klet, tjoande och gnällande. Istället för att skyffla in köttbullar i truten på Lowe så hade jag kunnat trycka i mig både chardonnay och mat i mängder. Blev trots allt väldigt mycket mat så hälften vunnet. Vi fick lite pyssel till maten. Eller barnen fick. Lowe visade sin uppskattning genom att rita lite på pappret, mycket på sin stol och avslutade med att äta den oranga kritan. Mamma tyckte att pappret var lite väl färglöst efter strecken så jag fyllde i resten med stor koncentration! Bra va? Nu har vi matkoma allihop och djuren ..nej förlåt barnen...sover.


Sommarpojkar

img_7603 (MMS)

Går inte att jämföra förra sommaren med barnen här och den här sommaren. Förra året låg Lowe som en kålmask eller satt i sin babysitter rätt så nöjd med enstaka utbrott. Anton hade precis börjat gå så det var inte så mycket jaga. I år rymmer dom så fort dom får chansen och lär varandra alla möjliga dumma saker. Precis som det ska vara! Jag ammade dessutom och Ljunkan var sjuk och gick på pencillin. I år dricker vi som aldrig förr och har dessutom fått förstärkning av Tessan & David och dom spottar inte heller i glaset. Alla förutsättningar för en lyckad semester. Anton snart 2 år är dessutom kär i mig. Underbart att bli ordentligt uppvaktad! Idag blev han lite väl varm i kläderna och försökte ta sig till second base. Haha..underbart! Han kan inte så många ord men säger Stina. Han gråter inte när föräldrarna går men däremot när jag försvinner från hans radar. Sötnöt:) Jag kommer förmodligen inte kunna sova eftersom jag ser ut som en gris med enstaka mystiska vita fläckar på benen. Aj! Nä SKÅL hörni!


Maria?

img_1979 (MMS)

Jag vet inte vad ni säger och själv tycker att jag är en ganska öppen person men det är något som inte riktigt lirar mellan skylten och kassören. Eller ska jag säga kassörskan?


Glad midsommar!

img_3839 (MMS)

Dagen började med en väckning och blöjbyte klockan 6 ute i stugan här i skummeslöv strand strax utanför Halmstad. Kastade ner alla leksaker jag kunde hitta i resesängen och fick faktiskt ligga till 8 halv 9. Sen en powerwalk inom kraftigt situationstecken för att köpa nybakt bröd på kondiset. Jag tyckte sträckan var ganska kort och tempot rätt mjäkigt..är ju van att gå i 180 med barnvagn och 12-13 kilos klump i. Stoffe däremot som inte går mer än 2 ggr/år (golfrundor undantaget) tyckte att det var "jäääättelångt". Ja ja. Midsommar har annars gått lite i bakfyllans tecken. Kul att man aldrig lör sig. Kom fram igår vid 18-tiden och klev på't direkt. Smart? Stoffe och Linda däckade efter sillen. Inte av fylla utan av utmattning. Jag och Fia hade barnpassning med stor fokus på sommargroggen. God & slut:) Väckte dom efter några timmar och sen dess har vi försökt rycka upp oss. Nu sover barnen men istället för den planerade fläskfilen blir det pyttipanna på rester. Är det såhär det är att bli vuxen? Ja ja...har hur som helst hittills haft en underbart trevlig midsommar med kära vänner! Skål och in i dimman..eller in i sängen!


Lutande tornet i piza

img_0568 (MMS)

Min lilla korv fick hänga med mamma på jobbet idag oxå. Ska försöka få min dator att fungera inför att jag ska börja jobba nu 1/7. Det blir halvtid och hemmifrån med liten O i släptåg fram till 1/9. Någon som är avis? Min vikarie slutar nämligen den 30/6 eftersom hon fått erbjudande om fast tjänst på ett annat företag och det här var den bästa lösningen vi kom på. Äh kommer nog gå bra. Köpte en stor box med lego duplo innan som han sysselsatte sig rätt bra med. Tror han har talang för bygg. Blir väl snickare kanske...eller dansare. Hugget som stucket och hur som helst lika manliga yrken. Hängde ut tvätt när vi kom hem och den har nu hängt ute och torkat i ösregnet. Bra Stina, jättebra. Får åka med dyngsura kläder i packningen i morn till Halmstad!


Förstärkning

img_3262 (MMS)

Perfekt med en "man" extra till dagens städning. Barnarbete..jo ja tackar ja! För övrigt så har jag minst 10.000 myggbett som kliar hysteriskt. Tror att Leksandsmyggen är giftigare än Stockholmsmyggen.


Bröllop och road trip

img_9436 (MMS)

I lördags bar det av till Leksand för att bevittna Sara & Mattias vigsel. Superfint och väldigt trevligt. God mat, underbara tal, fin miljö och ett fint brudpar. Jag, Stoffe och Gabbe var den förväntansfulla trio som åkte Kia upp. Jag fick köra efter resonemanget att det faktiskt gjorde minst om jag blev av med kortet som är mammaledig och inte jobbar norr om stan. Tack för den! Efter Hedemora åkte dunken fram. Andraklassens smuggel chardonnay. Första glaset gick trögt för dom och Stoffe gav sig inte innan han fått mig att stanna på Ica. Hallon och Ramlösa skulle piffa upp vinet och SOM det gjorde. Därifrån var det bara utför. Men roligt. Jag tog igen mitt sen. Vid 12 idag började vi röra oss hemåt. Jag fick köra igen. Samma motivering men nu med tillägget att dom befann sig i nåt form av avlopps stadie. Bägge "dagen efter kräkare" och jag likt en riktig alkolist som sällan eller aldrig blir riktigt bakis. Två minuter åkte vi innan första kräkpausen och så höll vi på. Dom höll sig dock mer än två minuter så stoppen begränsades. Jag fixade även lite spypåsar på Statoil. Mycket sova och en hel del hulkande. Trevlig resa? Tur att jag gillar dom...och att dom emellanåt var riktigt roliga:) Nu är det kraftigt soffläge resten av kvällen. Tack igen för ett trevligt bröllop Sara & Mattias! Hoppas ni blir lyckliga tillsammans.


Liten & Stor

img_7044 (MMS)

Vi laddar för bröllop i Leksand och Lowe laddar för ett och ett halvt dygn hos mormor och morfar!


Strike a pose!

img_1162 (MMS)

Han kör en Madonna. Visserligen till Lady Gaga men vad gör det. Det sägs ju att hon är nästa Madonna. Trevlig helg!


Sommarfest

img_4172 (MMS)

Efter att jag ÄNTLIGEN fått återse min älskade korv idag så åkte vi till mitt jobb. Där var det uppdukat för sommarfest och planen var att jag och Stoffe skulle ses där och han skulle ta med sig Lowe hem. Planen föll ut bra förutom att jag fick ägna ca 45 min åt att jaga honom medans alla andra satt och åt i ett marockanskt inspirerat tält med kuddar på golven, brickbord och vattenpipor. Superhäftigt faktiskt. Även om det var länge sen jag och Lowe hängde så drog jag en lättnandes suck när Stoffe väl kom. Efter det var det all in på vinet och vattenpiporna. Innan jag träffade upp Lowe, min bror och sötaste brorsdotter ciza så passade jag på att shoppa lite. Själv!! Helt sjukt..kommer inte ihåg när det hände sist. I första affären hittade jag en klänning till bröllopet på lördag och sen passade jag på att bunkra upp med sommarkläder till Lowe. Nu är jag pank.. Mindre roligt:( Nu håller jag bara tummarna för att näsan läker bättre och att det slutar vara så förbannat ömt! Får ju skallebank av skiten! Nä nu är det sängen som gäller för att ladda för fullt ös med fisen imorgon.


Järngänget

img_2982 (MMS)

Här sitter dom nöjda "dagen efter stormen" och käkar glass. Han är i goda händer min lilla fis!


Barnfri..en tisdag!

img_5451 (MMS)

Min älskade bror har semester och insisterade på att jag skulle komma och lämna Lowe där för lite kusinhäng i två dygn. 2 "lediga" nätter! Känns galet skönt. Även om man saknar knubbisen så är det välbehövligt. Så länge sen man var ensam bara sådär så jag vet knappt vad jag ska hitta på. Det har resulterat i att jag inte gjort nånting såhär ett dygn senare. Kanske är det som behövs iof. Pratade med bror nu på fm och han hade fått alla barn att somna utan problem. Ja han har 2 egna och är alltså 3-barns förälder just nu. Lowe 15 mån, Leo 23 mån och Felicia 9 år! Blir trött bara jag tänker på det. Vid 4 imorse hade Leo och Lowe, som sov bredvid varandra, vaknat och satt sig upp och snickisnackat lite. Lyckligtvis somnade dom om med lite assistans. Det kommer lite bilder nedan på vildarna från innan jag åkte därifrån. Full rulle:)


Gunga

img_2759 (MMS)

Helt apatiska båda två med sparsamma glädjeyttringar. Vet inte om det är ett tecken på missnöje eller trötthet?


Och så lite studsmatta

img_8639 (MMS)

Synd att jag fortfarande inte fattar det här med videoinlägg...hjälp!? Hur som helst två helt hysteriska barn på studsfärd! Riktigt kul att se:)


Grillkväll

img_1547 (MMS)

Lördagen avslutades med grillkväll hos mamma och pappa. Lowe åt som vanligt mest och var på ett strålande humör. Mammas fina lilla tjockis. Underbar mat och gott rödvin. Tyvärr lite för mycket bara..vin alltså.


Man tar seden dit man kommer

img_7193 (MMS)

Lowe förstod direkt att Dahlbergs klanen inte är särskilt känslig av sig och bestämde sig för att inte efterrätten på golvet. Eller gräset. Här är han alltså täckt med både druvsaft från tidigare och choklad. Lovely..


Han har det i blodet

img_9704 (MMS)

Jag hävdar att han fått bollsinnet från mig. Stoffe skrattar överlägset och säger att det är från honom. Vafan! Kan inte ungen få nåt från mig? Jag har ju trots allt offrat min kropp och mitt sköte..


Druvsaft

img_6999 (MMS)

Vi var på kalas i lördags. Min faster fyllde 50 och det bjöds på trädgprdsfest. Jag, mamma och fisen pyste dit i mammas extremt minimala bil - en Toyota yaris. Ändå förvånansvärt körglad kan jag konstatera efter 1 timmes körning på snirkliga vägar. Ja jag körde och mamma tog ansvar för underhållningen i bilen. Och rödvinsdrickandet på festen. Hon sjöng en sång som innehöll väldigt mycket voffande och jag tror varken jag eller Lowe var beredda på den första omgången voff! Jag höll på att skita på mig och köra av vägen. Vad som hade kommit först är fortfarande oklart. Lowe var nära tårar men höll sig på mattan. Ni kanske förstår nivån på voffandet då? Efter några omgångar tjöt han av förtjusning och nu är det en given favoritlåt. Jag kan den inte riktigt men improviserar gärna friskt. Lowe såg i slutet på festen ut som en uteliggare som fått stryk. Hällde druvsaft över hela sig. Min faster lugnade mig med att "skitiga barn är lyckliga barn"


Fokus

img_4364 (MMS)

Det här har han i alle fall fått från mig. FOKUS! Inte från Stoffe som tappar tålamodet när han ska knyta skorna. Mammas korv;) Lärt sig knäppa ihop saker men inte knäppa upp. Väldigt tacksam för det sista.


RSS 2.0