Underbart!

img_8268 (MMS)

Äntligen sol. Superhärligt med vinterpromenad:) Gott nytt år alla söta:)


Katastrof

img_9948 (MMS)

Det som inte fick hända har hänt! En finne. På nyårsafton. Funderar på att ringa mormor och morfar och säga att jag inte kommer. Att jag är sjuk eller nåt. Dessutom så ska mamma dra ut mig på promenad strax. Hoppas hon drar ner mössan på kinden så att ingen ser. Får glida runt med intorkad välling i fejset oxå som hon aldrig torkar bort kärringen. Hur nice e det liksom? Gott Nytt År allihop. Jag ska äta burkmat och käka majskrokar. Det kallar jag lyx det!


Julklapp

img_5896 (MMS)

Lowe fick en superfin julklapp! Ett safariplan med djur och gubbar. Nu på morgonen har han suttit och snurrat på proppellerna och ätit på några av djuren. Uppenbart uppskattad julklapp alltså;) Tack familjen Strömgren! Vi kom hem runt 23-tiden igår och Lowe var vaken tills vi satte oss i bilen. Ett vinnande koncept eftersom han var på bra humör och sen somnade väldigt enkelt när vi kom hem. Annars har vi lagt honom tidigare där vi har befunnit oss. Väckt honom när vi ska åka och väckt honom när vi kommer hem. Störd sömn med andra ord. Han sov till kvart i 9. La honom bredvid mig i sängen och då somnade han om igen och sov till halv 10! Har aldrig hänt...Lycka:)


Nyårslöfte

Brukar inte hålla på med sånt trams men nu blir det så! Ska köra morgonpromis + kettlebells minst 5 ggr/vecka nästa år med start imorgon:)

Heja mig!

Bostad

Är helt håglös..deppig. Inget känns optimistiskt just nu på bostandsfronten. Hur i hela helvetet ska vi kunna flytta till något större utan att bosätta oss i Jokkmokk?
Pratade precis med banken och vi fick knappt lånelöfte på 2.500.000:-. Oj va mycket pengar tänker ni men lycka till att hitta något större än en 3:a som kostar mindre! Nej jag vill inte bo i Alby, Hallunda, Fittja, Rinkeby eller Tensta. Kalla mig trångsynt men jag vill kunna röra mig utomhus utan att vara rädd. Och jag vill att Lowe ska växa upp i ett bra område.

Vi ska ha 375.000:- i insats om vi lånar 2.5 millar! Vem har det!? Det är sjukt, sjukt, SJUUUUUUKT! Alla har inte tjänat hundratusentals kronor på tidigare bostadsaffärer och man kan väl inte stifta lagar som grundar sig på det. Det eller på att man har sjukt rika föräldrar som kan hosta upp nästan 400.000 och sen låna ut dom utan att sakna pengarna på ett tag!

Nej...ska kolla möjligheterna att slå upp en vägg i vårt sovrum eftersom det verkar som om vi ska bo kvar här i 30 år tills vi sparat ihop dom här pengarna. Vår 2:a på 51,5 kvm ska bli en 3:a. Undra om Lowe kan bo på vinden? Visserligen oisolerad men ändå. Eller i förrådet kanske. Där har vi i alle fall element. Sen om vi aldrig hör honom eller vet vad han gör där ute. Det gör väl inget..eller?

Ja jag vet att jag är en pessimist just nu och att det är ett riktigt jävla I-lands problem. Jag skiter i det just nu. För mig/oss är det ett JÄTTEPROBLEM och jag tycker att alla politiker kan stoppa upp sina egna huven i röven. Eller i varandras. Bryr mig egentligen inte. Bara dom åker upp nånstans:)

 

Sådär ja....ska snart träna bort lite aggressioner och sen åka och mysa med familjen Strömgren i Sibble och tänka på roligare saker. Kanske låtsas att jag bor där:)


Ninja turtles

img_0518 (MMS)

Söta Olivia bjöd på lite spex och klädde ut sig till Ninja turtles. Inlevelsen var det inte fel på direkt:) Karate pose! Middag och spelkväll igår hos Bettan och Markus med Bettan, Markus och Markus. Vi spelade nya TP som faktiskt var riktigt skoj. Uppdaterade frågor och så kunde man satsa "pengar" på om den som svarade skulle klara frågan eller inte. Man kunde sen använda pengarna till att köpa tårtbitar. Kanon för oss lite mer osmarta människor;)


Rida Zebra

img_1228 (MMS)

Sög mest på öronen iof men nöjd var han!


Ny design

Har äntligen lyckats ändra lite i designen på min blogg! Tack till Fanny och hennes blogg http://prickigatofflor.blogg.se

Det var först när jag gick in där som jag började fatta något. Blev nästan inspirerad att plugga webdesign:) Just nu är jag mest trött efter allt tänkande. Min lilla hjärna måste sova nu:)

Kom gärna med synpunkter på designen!

Kyss...

Tada!

img_2460 (MMS)

Resultatet. Grymt gott och rakisen var på! En 150 grammare med rakis helt enkelt. Inte fy skam. Får gotlands flash backs från Alis grillkiosk:) Kollar på OS-krönikan nu och bölar. Oj va blödig jag är men det finns inte mycket som berör lika mycket som idrottsprestationer. Heja Sverige! Hoppas nästa vinter OS blir lika lyckat för svensk del:)


Det vankas burgare

img_0300 (MMS)

LCHF såklart:) Fundera på att trycka på lita rakis (räksallad). Läste på och det är bara 5 gram kolhydrater/100 gram. Godkänt men på gränsen.


Samlat klart?

img_7648 (MMS)

Haha! Började samla igår och idag är vi klara. Helt sjukt men hittade en annons på blocket där en kille sålde 24 delar helt oanvända i specialkartong till skitbra pris! Så nu har vi 8 rödvinsglas, 8 vitvinsglas, 8 dricksglas, 8 champangeglas och 1 karaff! Nu är det coctail och likör som saknas. Synd att det inte verkar finnas grogglas eller whiskeyglas i Essense serien:( Kanske kommer! Hoppas:)


Lekhage?

img_4731 (MMS)

Det funkade en stund. Stormförtjust över att få sitta i kartongen och slå på kanterna. Krävs inte mycket ibland och vi slapp jaga efter en stund. Perfa:)


Rebell

img_9117 (MMS)

Han har spårat. Igår spydde han hela träningen så mellan bytena sprang och torkade golv och barn. Nu sitter han i sin barnstol och äter och tittar på mig med en rebellisk uppsyn. Han bryr sig inte. Han är en free spirit som gör som han vill. Ni ser ju..foten på bordet. Ja herregud. Vad ska det bli av honom;)


Utmaning avbruten

Slutar med utmaningen från och med idag. Det är en skrivutmaning där man ska blogga om specifika ämnen i 30 dagar. Har gjort ett försök med 14 tror jag men nu lägger jag ner. Inge roliga ämnen och inget som inspirerar mig till att skriva. Så är det med det:) Sorry Linn!

Stoffe och jag är lediga tillsammans nu runt jul. Skönt! Vi ska köra varannan dag med sovmorgon:) Haha...japp, det är ledighet för oss! Nu ska jag googla fram ett recept på LCHF pannkakor och förbereda. Mums!

Undra om jag måste ringa och skälla på kommunen idag så att dom kommer igång och plogar här uppe hos oss! Helt jävla omöjligt att ta sig ut med barnvagn och det köper jag inte. Djuret och jag måste få luft!

Jobbar den här veckan också. Hemifrån alltså. So far so good men klockan är bara 11. Innebandy ikväll och OJ va jag längtar! En hel vecka sen sist ju;) Behöver nog bränna lite kalorier efter den här julen.


Nya glas!

img_3359 (MMS)

Äntligen har vi hittat en serie med glas som vi vill samla på! Essense från Iittala. Superfina:) Vi började med vanliga dricksglas som vi köpte idag. 8 stycken blev det. Är det lämpligt eller borde man ha fler? 10 kanske...hjälp? Ska åka in till NK någon dag och provduka med olika Mateus tallrikar. Så jäkla svårt att välja färg:( Lutar åt vita med mönsterkant som stora flata och sen assietter och skålar i olika färger men vi får se. Kanske fegar med gråa assietter/skålar. Synd att just Mateus är så dyrt men det är bara till att börja samla:) Har precis storstädat. Fick ett tips idag (tack Anna H:) om att "skura" väggarna med mikrofibermopp!! Sjukt bra. Stoffe påpekade att det är ganska mongo att skura väggarna men jag fnyser bara. Han brukar säga samma sak när jag dammsuger möbler:) Nu är det trolltyg i tomteskogen som gäller! Nooostalgiiiii:) Puss


Julklappar

img_6951 (MMS)

Ett helt kit med 4 olika CLEAN dofter:) Åh vilken härlig present. Ja ni förstår det var ingen julklapp utan en present som jag råkade få just på julafton. En present från världens bästa svärmor Lena för att hon fick min gamla Iphone! Jag är helt klart nöjd med bytet;) Fick även två helt underbara Mateus fat. Ett turkost ostronformat och ett gammelrosa stort fat med mönster på kanten. Såååå fina!! Också av svärmor. Fick skyddsplast till min Iphone och massa roliga skal av älsklingen och en fin tröja. Han har ju gett mig lite klappar innan jul. T.ex. krämer från Decleor för ca 1200:- och en Iphone 4! Jag tyckte inte han skulle köpa nåt alls till mig men det gjorde han ändå. Världens bästa kille! Lowe fick massor av paket som väntat. Synd att han inte förstår mer men han har redan lekt med flera av dom i alle fall! Stoffe fick en fin jacka av mig, en tröja och ett tv-spel. Tyvärr så hade han redan spelet men ska byta och blev skitglad ändå! Uppmärksamt av mig att köpa ett spel som han redan har...NOT:) Han hade ju dessutom avslöjat mig och gissat vad det var i paketet med tv-spelet redan innan jul. Tänkte att jag skulle skoja till det lite och slog in en p-rulle i samma papper och gav honom först. Haha...humor:) Ja, vi har faktiskt en p-rulle hemma. Har aldrig tittat på och inte heller köpt själva. Vi har fått den. Fick även en julklapp av min vän Sebastian. En gigantisk svart dildo som går under namnet "Leroy". Vidrig faktiskt. Så stor är den. Har fått en förut av honom och ville bara bli av med den. Vart ju rädd när jag såg den. Därför fick pappa den gamla i julklapp av oss förra året. Haha:) Humor! "här får du en tiger woods kopia av stora mått, hoppas inte att det blir för mycket för din sköra kropp". Så löd rimmet då! Stoffe som kom på faktiskt så jag ska inte ta åt mig äran. Mellandagsrean började ju idag för elektronik kedjorna. Vi var dumma nog att åka till Kungens Kurva idag för att kolla om det reades någon sjysst NIKON kamera. Herregud säger jag bara. Inne på MediaMarkt var det gamfest och utanför Elgiganten 8 timmars kö. Pass på den. Kollar nätet istället om vi hittar nåt och tar smällen då med kö och trängsel. Inge vidare att ha barnvagn med sig heller på rean direkt:( Har för övrigt fuskat extremt nu i dagarna 3 med kolhydrater och socker och jag har aldrig mått såhär dåligt i magen. Får humörsvängningar, blir trött och extremt panikhungrig också. Bara ett kvitto på att LCHF får mig att må tusen gånger bättre än vanlig kost. Imorgon är vi tillbaks på banan igen. Kommer förmodligen att ha gått upp typ 5 kg var men det var det värt...eller?


God Jul!

img_2565 (MMS)

Önskar er alla söta en riktigt God Jul!! Pussar och kramar. En ordentlig uppdatering kommer imorgon. Nu är det mys:)


Första ölen?

img_3930 (MMS)

Ska börjas i tid:) Nä nu har nästan allt spårat och allt har ätits. Kommer ha gått upp 5 kg imorgon men lätt värt det! Snart natti natti..vinet och sömnbristen gör sig påmind!


Farbror Lowe

img_7880 (MMS)

Sötkorven. Han går bredbent och vingligt men jag är stolt!


Dag 14 - vad hade jag på mig idag

img_5597 (MMS)

Ja först det vanliga..nersnorade byxor. Efter att jag jobbat klart vid 12 så tog jag tag i mig själv och bestämde mig för ett löppass! Sjukt jobbigt. 7 km snölöp tog 43 minuter. Gick bättre än vad jag trodde med tanke på att det var ett tag sen jag långlöpte! Nu har jag på mig andra kläder och ny bild kommer givetvis. Ska bara tvinga Stoffe:) Ikväll är det grötmys hos mamma och pappa med farbror Anders & Co och bror. Först ska vi til toys r us med alla andra idioter och försöka hitta nåt till Lowe i julklapp. Jag vet..extremt dåligt men jag har inte hittat nåt som känts rätt än:( Han bryr sig nog inte så mycket ändå. Stack precis ut huvudet från bilen vid korsningen ågestavägen/Huddingevägen och vrålade på Anna (djäken) & Olof! Olof såg mig men Anna var inte kontaktbar. Alla måste trott att jag var dum i huvet men skit i det:) Nu ska armbågen vässas!


Moget?

img_9237 (MMS)

Jag skyller allt på Jonna..hennes ide! Men roligt:) fnissade som två tonåringar!


Bordsplacering

img_2328 (MMS)

Fixad till julafton! Vart lite peppisar över så vi freakade ur lite. Jonna och jag gjorde några var:)


Finbesök

img_4695 (MMS)

Moster Jonna kom förbi och myser fortfarande med oss! Lowe fick sin första julklapp och var skitnöjd...över pappret! Haha:) men mamma tyckte tröjan var jättemysig. Han provsmakade lite på den däremot så den är dreggel invigd!


Jag jobbar

Bloggen kan bli lidande men det hoppas jag inte:) Ska jobba i 6 dagar totalt nu runt jul och nyår. Vi har så svårt att få back-up på vårt jobb så jag vikarierar för min vikarie! Haha...snurrigt.

Lowe har än så länge varit väldigt förstående och låtit mig få hyfsad arbetsro. Får se om det håller i sig.

Ska blogga om nåt roligare sen jag lovar!

Julklapparna klara!

img_8563 (MMS)

Alla utom Lowes. Vi ska gå loss på toys r us imorgon. Någon som har tips på bra leksaker till 9-månaders? Please do tell;) Vill i övrigt rätta resultatet från helgens match så att Ylva blir nöjd...8-3..inte 7-3 vann vi med:)


Disco fever

img_7207 (MMS)

Hur cool är han? Kör robotdansen:)


Julbak

img_9894 (MMS)

Bakar bröd till vår grötkväll/uppesittarkväll hos mamma och pappa på torsdag. LCHF bröd såklart:) grymt spännande. Känns som om det blir ett extremt matigt bröd. Mums! Har fixat dom sista klapparna idag också. Slagit in oxå. Bild kommer på alla klapparna. Nu är jag helt slut och ska ladda inför sista träningen ikväll innan juluppehållet. Måste försöka hålla igång själv så att jag inte sväller som en gris! Verkar som om jag sträckt till högra skinkan under min barnvagnspromenad bland snövallarna. Aj:( Nä ska sussa nu medans brödet gräddas! Over and out


Mamma & Pappa!

Nu är dom äntligen hemma. Efter 3 veckor i Australien (med ett stopp i Hongkong) och 2 dygn i London så hämtade jag dom igår på Skavsta flygplats. Dom skulle ha mellanlandat i London och flygit vidare till Arlanda men kaoset var totalt på Heatrow så den gubben gick inte. Mamma berättade att dom typ hade skickat ut två killar med en varsin spade på flygplatsen för att plöja landningsbanan. Haha! Hur kul är inte det? Dom fick ett visitkort av en glad taxichaufför som på riktigt erbjöd sig att köra dom från London till Sverige för att han var så jävla less på England. Haha! Också kul:) Fatta vad den taxin hade kostat. Jag och Lowe stod som välkomstkommitté ute på Skavsta i alle fall och Stoffe höll bilen igång. Mamma hade sandaler på sig och pappa sina golfskor. Hem satt vi trångt och mysigt. Jag fick mata Lowe med kall mat eftersom han började bli smått hysterisk men det gick bra. Han äter allt minisvullot.
Ska ut och leta julklapp till Stoffe nu. Var inne på en espressomaskin. Ni vet en sån med kapslar men räknade ut att man skulle behöva lägga ungefär 6000:- på kapslar/år med en sån. Ska satsa på någon dyrare kombinationsmaskin sen istället. Tror man har mer behållning av det. Någon som har tips på julklapp till kille och pappa? Alltid dom som är svårast.

Dag 13 - den här veckan

Ja det har nog inte hänt nånting i princip. Inte mer än blöjbyten och matning. Jo just det! Var på jobbet i måndags och firade lite lucia och fixade med min dator eftersom jag ska jobba i jul. Mys! Inte jobbandet men luciandet. Sen på tisdag träffade jag mina fina batterikollegor Anne och Maria för en lunch i närheten av jobbet. Det började med att vi satt på olika thairesturanger och väntade på varandra. Men det slutade bra! Tränade sen på kvällen. På onsdagen gjorde jag ingenting tror jag. Alltså inget särskilt menar jag nu. Dagligen så städas, plockas, lagas mat, tvättas och fixas det. Duktig jag:)

Okej tillbaks till veckan. Torsdag var jag hos mamma och pappa och städade. Hade med mig snälla Sebbe som passade Lowe medans jag flängde runt. Efter det åkte jag hem och dog en stund och sen var det träning på kvällen. På fredag var det dags för fredagsmys och det firade vi med pizza (LCHF såklart) till middag och hallon med grädde till eftis. Kollade på spåret som dom sanna pensionärerna vi är och det var ingen bra omgång. Fick inte så många poäng. Ja, vi tävlar hemma i soffan:) Konstaterade även att miffot som sjöng nog var det sämsta jag hört någonsin och att han rörde sig på scen som om han skitit på sig! Idiot. Lördag var det dags för sovmorgon för Stoffe så jag och Lowe upp tidigt som vanligt. Busade lite, åkte lite pulka och på kvällen åkte vi hem till Karin och mös med henne och Frida...och Karins 35 tomtar. Glömde nästan;) Martin (Karins sambo) kom hem sen och mös en stund med oss också. Tanken var att Frida skulle bli full och vi titta på och skratta eftersom det var första gången sen hon fick barn som hon drack vin. Gick inte så. Hon höll sig på mattan. Själv drack jag Ramlösa eftersom jag hade match idag och dessutom har fruktansvärd avsmak sen förra helgens bravader. Ni vet, när jag somnade i badkaret och spydde längs med Huddingevägen. Ja jag bjuder på den igen:) Idag Söndag och fjärde advent dessutom så var det min tur att få sovmorgon. UNDERBART! Sov till 11-halv 12 och gick upp och laddade med matchfrukost. Efter det var det dags för match. Fick skotta fram biljäveln och sopa av den med kvasten. Puh! När det väl var klart och jag var lagom stressad så kom jag inte in i bilen. Låset var så fryst att nyckeln inte ens gick i. Panik eftersom Stoffe skulle ha andra bilen. Då som en räddande ängel ringde min kompis Markus och undrade om jag skulle ha skjuts! Tankeläsare ta me fan! Han och min kusin Matilda var ute och övningskörde och befann sig i Huddinge (bor i Rönninge båda två). Dom hämtade i alle fall upp mig och körde mig till samlingen. PUSS:) Spöade Sköndal (så jäääääävla skönt) med 7-3 och åkte hem. Har ätit tacos och nu ska jag däcka i soffan.

Ja...precis så spännande var min vecka!

"Stoffe the recorder"

Ja det har slagit slint gott folk. Vi har sen ett år tillbaks haft en inspelningsbar box. Guld och för alla er som inte har det säger jag bara kööööp! Hur som helst. Det har spårat totalt. Allt spelar vi in. Även när vi är hemma och kan se ett program så spelar vi in det för att sen kunna spela upp det och spola förbi reklamen. Vi skriver jag..menar såklart Stoffe. Igår var han helt upprörd eftersom jag åkt hemifrån och slagit av strömmen helt. Han hade tydligen satt typ 8 program på inspelning som han skulle titta på. Nån gång. Börjar tro att han kliver upp på morgonen och kollar tv-guiden direkt för att bestämma vilka program han ska spela in för dagen. Ja ja. Han är ju nöjd i alle fall:)

Tänkte bara berätta det...och att vi vann seriefinalen mot Sköndal idag! Vilken jävla seger. Äkta laginsats med 300% slit. Stolt lagkapten var jag idag;)

Kom på en sak till. Mamma och Pappa är fast i London eftersom dom efterblivna engelsmännen aldrig sett snö och det inte finns en enda snöplog i hela staden! Dom kommer kanske hem imorgon. Ska byta flygplats från Heathrow till Standford (heter den så?) och flyga med Ryan Air till Skavsta där jag och Lowe ska möta upp med flaggor och hurra-rop! Kanske inte men i alle fall med mössor och ett leende. Ska ju tydligen bli -30 imorgon! När jag pratade med dom tidigare idag så berättade pappa att han gled runt i sina golfskor och att det första hotellrummet de i panik checkade in på kostade 4.200:-/natt. Mamma skrattade rått i bakgrunden och sa att det var våra julklappar som rök och informerade mig även om att hon hade köpt nya trosor. Bra info att ha tänkte hon:) Dom har nämligen inte sitt bagage. Förmodligen har dom bara de kläder som dom har på sig och med tanke på att dom kommer från Australien så är nog inte dom kläderna jättevarma. Söta föräldrarna. Vill ha hem dom till jul!
Håll tummarna för oss!

Rastar dammsugaren

img_3620 (MMS)

Lowe tog mitt pass imorse eftersom jag hade sovmorgon. Skönt att han tar ansvar:) Har laddat inför vår seriefinalen mot Sköndal som vi har om några timmar. Brakfrukost med fil, linfrön, hallon, ägg och kaffe latte! Nu jävlar ska vi vinna:)


Mongot

img_4722 (MMS)

Det här är "mongot"..den trettiofemte tomten. Hon var gömd tills vi ifrågasatte varför. Inte snällt att gömma mongon bara för att dom ser annorlunda ut. Det vet Karin nu:)


SMS-inlägg

img_0707 (MMS)


En hel tomtearme!

img_9607 (MMS)

Är hemma hos Karin och myser och snackar skit med Karin & Frida. Dom dricker vin och jag Ramlösa men det är kul ändå. Lowe sover på golvet. Bild kommer sen. Karin är hård på när man får ta fram sina tomtar. Jag tog fram mina tomtar för några veckor sen och fick skäll för det. Men idag är det tydligen ok och Karin har tagit fram alla sina tomtar. Det är några stycken...närmare bestämt 35!!! 35 jävla tomtar. Fattar ni?! I en trea....nästan läskigt. Hennes sambo Martin blev ivägskickad för att handla och kom hem och möttes av tomtearmen. Fatta chocken!


Snöpromenad

img_3374 (MMS)

Fan jag kommer nästan aldrig ut längre:( Vagnen går inte att ta sig fram med och snöar det inte satan så är det alldeles alldeles för kallt. Men idag kom vi ut. Han tycker det är skitkul att åka och sitter och tjuter. När vi kom hem så sladdade jag lite med honom och det tyckte han också var kul...ända tills jag råkade välta honom. Återigen..."priset till årets sämsta mamma går till.....*trummvirvel*...Stina" Shit va grymma handbollstjejerna är förresten. Final nästa och en helt nordisk sådan:) Kom en liten tår efter slutsignalen. Älskar såna ögonblick. Imorgon har vi seriefinal mot Sköndal och bara måste, måste vinna! Vi förlorade mot dom i premiären och är sjukt revanschsugna!


Nu e det fredgasmyyyys

img_4141 (MMS)

LCHF pizza och till eftis grädde med hallon! Åh va gott. Så jäkla hungriga nu båda två. Fick ett utbrott i bilen på väg till affären likt ett av dom utbrott jag fick hela tiden förut när mitt blodsocker pendlade och jag var hungrig. Stoffe är med andra ord van och tur är väl det. Har ju inte haft några svängningar när vi har ätit såhär men eftersom jag fuskat som ett svin den sista tiden så är det nog därför. Socker är verkligen dåligt på alla sätt och vis. Tänk på det hörni;) Robinson, På spåret och sen Ice Age 3 på DVD.


Dag 12 - i min handväska

Har inte använt handväska sen jag fick barn. Nu är det skötväskan som åker med överallt istället. "Gamla" Stina hade hur mycket skit som helst i handväskan. Åkte aldrig någonstans utan min hårborste tex. och borstade håret ungefär 20 ggr/dag. Nu blir det en gång om jag har tur och uppsatt i en svans. Hade aldrig uppsatt hår innan jag fick barn heller om jag inte skulle träna. Otroligt vad man förändras..haha;) Hade alltid lipsyl, tamponger (när man inte behövde dom, aldrig när man fick mens), läppglans, några mynt, smink och plånbok. Min gigantiska plånbok! Man skulle kunna misshandla någon med den. Så stor är den.

I skötväskan har jag blöjor, våtservetter, handsprit, platspåsar till bajsblöjor, katten findus, handdockan "grisen", hästmasken Perre, en grön liten mjukisorm från IKEA,  ergonomiska barnbestick som jag aldrig använt, en sked i fodral från tupperware som jag fått av min moster, engångs hakklappar och en tvättbar hakklapp, en smoothie, en tetra med färdig välling, ombyte till Lowe, solglasögon till Lowe, vikt/längdkort från BVC, snuttefilt, mockasiner, en grodskallra och en klädnypa. Får ju inte glömma min gigantiska plånbok som numera alltid ligger i skötväskan istället.

Någon skillnad på min gamla och nya handväska tycker ni?

Funderar förresten på att lägga ner 30-dagars utmaningen....känner att jag vill skriva fritt istället.

Ny lek?

img_6533 (MMS)

Jag försöker ta allt på bordet och skrattar åt mamma när hon säger nej! Jag tror att vi busar. Roligast är det när mamma försöker se sur ut. Då tjuter jag av skratt!


Skulle oxå ha skickats till Stoffe

img_7677 (MMS)

Inte mkt att säga om bilden...gullig kanske?


Skulle ha skickat den här till Stoffe!

img_1406 (MMS)

Men den kom hit istället:) Lowe läser bok..A-barn!


Städning

img_8327 (MMS)

Åkte till mamma och pappa tidigt i morse för att städa tills dom kommer hem på lördag från Australien! Hämtade även upp mina nya fina vantar som mamma stickat. Bild kommer! Hade med mig Lowe såklart och även Sebbe! Perfekt eftersom dom lekte med varandra och jag turbostädade så att svetten sprutade;)


Nya lackskor

img_5645 (MMS)

Hittade ett par skitsöta lackskor på H&M som Lowe ska dansa runt granen i!


Lever fortfarande farligt...

img_5119 (MMS)

tänkte bara säga det. Allt lull lull står kvar och det går över förväntan;) Vill även meddela att Lowe skiter i att köra traditionellt med gåvagnen. Han står i den, sitter i den, äter på den, kör baklänges eller kör på knäna. En rebell:)


Dag 11 - mina syskon

Eller mitt syskon rättare sagt. Har bara ett, en bror!

Tomas Lars Dahlberg
heter min storebror som är 4 år äldre än mig. Vi har alltid älskat varandra men när vi va små var vi som katt och hund! Han ÄLSKADE att retas och jag HATADE att bli retad. Bra kombo? Vet att vi knappt kunde sitta i samma bil och att vi jagade varandra med tillhyggen som golfklubbor och annat. Aldrig för att slå, men definitivt för att skrämmas:) Vi är lika men ändå så olika. Jag stressar upp mig mycket över saker och han är oftast ganska lugn. Jag kan se det negativa i mycket och han alltid det positiva. Däremot så har vi samma sjuka humor. En humor som vi ärvt av vår älskade far. Min bror ställer alltid upp och ser det fina hos alla människor. För honom har det aldrig spelat någon roll vem som är populär och vem som inte är. Han umgås med alla. Väldigt beundransvärt. Tomas skulle kunna vara en av världens mest sociala människor och funkar i alla forum.

Vi har nästan alltid varit lika långa..ca 170 cm. Ni kan ju tänka er hur kul det måste ha känts för "storebror". Han fick däremot många av dom fysiska drag jag hade velat haft. Han är snabb, han har inget kroppsfett, om han slutar träna blir han mager och inte tjock och så är han smidig och mjuk i lederna. För mig är det precis tvärtom med allt. Han har fått "morfars-generna" och jag fick "farmors-generna". Om ni hade träffat dom hade ni förstått hur olika vi är:)

Min bror är faktiskt bäst och han finns alltid där för mig! Älskar honom så otroligt mycket och önskar att vi kunde ses oftare. Vi bor inte långt ifrån varandra men livet gör att man inte riktigt hinner med. Ska bli bättring på det!

Puss Tomas!

Living in the edge

img_8838 (MMS)

Tröttnade på att allt mitt fina lull lull skulle stå gömt och barnsäkrat så idag vågade jag lite. Hittills har det bara blivit några krokodiltårar och 10 nej om orkidéerna:) Får se om jag fortfarande lever lika farligt imorgon?


Dag 10 - det här hade jag på mig idag..forts.

img_1678 (MMS)

Ja det blev blåa stuprörsjeans från Lee, ett svart oversize linne, en svart kort jacka och en döskalle scarfs. Trosa och BH såklart. Hittade faktiskt en som passade hyfsat bra:)


Luciatåg a la Panasonic

img_8381 (MMS)

Lowe var stormförtjust trots att jag tvångsväckte honom efter en på tok för kort vila. Han applåderade vilt när ingen annan applåderade och försökte sen fånga ljuset på bordet.


Ekonomiavdelningen

img_2976 (MMS)

Den var nog roligast. Fick först tag i Petras mus. Haha..ja jag vet hur det låter:) Datormus menar jag såklart. Överlycklig och varvade låtsasskratt med riktiga skratt. Allt för att charma tjejerna på ekonomi. Tror han lyckades ganska bra. Sen fick han leka med en klassisk gammal miniräknare. Ni vet en sån där med rulle och allt! Lotta och Petra satt tålmodigt med honom medan jag sprang ner på lagret med Ronny. Lowe fick en splitterny fjärrkontroll som han ÄLSKAR. Ska bara få honom att tro att det är den vi använder. Annars kommer han tappa intresset direkt;) Efter det kröp han runt i korridoren med ekonomichefen Roland som snällt själv kröp på alla fyra i kostymbyxor. Roland mötte Roland;) Haha!


Mor upp i dan?

img_8388 (MMS)

Han blir bara mer å mer lik mig! haha:) Såhär höll han på hela vägen hemifrån till Kungens Kurva. Jag kissade så jag höll på att kissa på mig och han skratta tillbaks! Sötkorv.


Dag 10 - det här hade jag på mig idag

Vaknade på soffan i en för liten BH som jag somnade med, mjukisbyxor med dreggel/snor på (inte mitt, Lowes) och en alldeles för stor gammal gravidtröja. Ja så ser den bistra sanningen ut nu för tiden. Alla BH:ar är för små eller för stora och jag har ingen lust att köpa ny förrän jag vet hur mina pattar ska se ut i framtiden. Upp till dom att bestämma sig snart tycker jag. Kläder vill man inte heller köpa. Knappt i alle fall. Först ska kroppen komma i form och plånboken fyllas. Fram tills dess får jag vara osexig as hell. Stackars Stoffe. Han är dock van. Man undrar ju ibland vad han går igång på faktiskt? Hoppas inte svärmor läser nu;) Gör du det Lena? Tog i alle fall en dusch efter att Lowe fått frukost och klädde på mig...långkalsonger och underställ! Haha. Också sexigt. Not! Får väl se här efter lunch när vi ska iväg och byta julklappar. Då kanske jag kan presentera ett vettigt resultat.

Ber att få återkomma då. Nu ska vi hänga tvätt. Tjingeling!

Vi åker pulka

img_5887 (MMS)

Lowe sitter mest och myser och säger inte så mycket. Helt inkapslad är han. Här ska inte frysas! Någon som vet det där med -10 grader och små barn? Det är ju farligt att vara ute då, så mycket vet jag. Men vart går gränsen för "små" barn liksom? Delade med mig av min visdom på färden. Sånt som att man inte ska äta gul snö och att det som göms i snö, kommer upp i tö. Klok jag är:) Lowe lyssnade och memorerade i sin lilla hjärna smart som han är.


Zorro är med

img_7028 (MMS)

och åker pulka! Hans svans är ungefär 40 ggr större än normalt eftersom han är så feg och på okänt territorium men ändå, han är med! Som en hund..man ropar och han kommer:)


And his going...and going..and going..

img_5118 (MMS)

Han påminner mer å mer om en duracellkanin faktiskt. 6-7 steg är han nu uppe i. På rad alltså. Sen tar han lite steg här å där. Så duktig mammas fis:) Igår var det match och extreeeemt dåligt bloggande. Förlåt. Mådde fortfarande så sjukt dåligt. Har i princip aldrig blivit bakis utan mest seg men nu. Ja nu kan man lugnt säga att jag var bakis. Mådde som en påse skit och både jag och Stoffe (han led sviter av sin fylla i torsdags) somnade innan klockan 20:00 igår kväll och sov till typ 07:00 i morse. Lowe också! Hörde honom några gånger i natt. Han pratade förmodligen i sömnen för sen vart det inge mer. Inge gråt eller skrik. Tack för den! Vi behövde tydligen sova. Pratade precis med mamma och pappa som ringde från Australien! Dom hade det underbart och satt och tittade ut över havet på sitt hotell. Dom ska vara borta i 3 veckor och är inne på sin tredje nu. Saknar dom faktiskt så det är tur att dom ringer ibland. Idag firar dom 40 år tillsammans!!! Det är fan helt sjukt. Pappa förtydligade att det egentligen var inatt dom firade 40 år eftersom dom träffades under en lussevaka. Jag bad om att INTE få fler detaljer;) Hur som helst så stort grattis till dom. Det har ni gjort bra! Ska ut och åka pulka snart och sen byta lite julklappar. Blir förhoppningsvis ett luciatåg på jobbet i eftermiddag också! Happy Lucia!


Inte ok?

img_0864 (MMS)

Verkligen inte ok. Hade skitkul. Tills vi skulle åka hem. Då började helvetet. Sune körde och vi fick åka med. Stoffe var nykter, inte jag. Eeeh nej, inte jag. Fick stanna fyrtio gånger och kastade mig ut i endast klänning för att spy i skaren. Hade en vän vid min sida som jag väljer att lämna anonym som gjorde mig sällskap. Där satt vi längs med Huddingevägen och stafettspydde. Kom hem och fortsatte på toaletten. Stoffe ledsnade och gick och la sig. Ungefär då fick jag en snilleblixt. Frös efter snörullningen och var trött men mådde fortfarande illa så jag tyckte att det skulle passa bra med ett varmt bad. Sagt och gjort. Vaknade klockan halv 8 i morse i iskallt vatten med en baksmälla som inte var av denna värld! Fyfaaaan va dåligt jag har mått hela dan och inte verkar det bli bättre. Sitter hos Carro och Danne i Sibble och mår som en påse skit. Nu film och godis. Jag ska sova:)


iPad

img_0401 (MMS)

Vissa var där för att umgås och andra för att visa upp sin iPad. Han stod med den antingen under armen eller framme så alla kunde se att han hade den. Så höll han på tills han gick hem. Kul kille, verkligen! Syns inte så bra på bilden tyvärr. Har inte riktigt fattat grejen med iPad. Stor och otymplig. Iphone borde ju vara hundra ggr bättre. Eller?


Nobeltema

img_9669 (MMS)

Många galanta damer och herrar på plats. Här ser vi Tessan och Ylva!


Resultatet!

img_8279 (MMS)

Trettiofyra timmar tog det att locka håret men bra blev det väl?


BF

img_5905 (MMS)

Barnfri sedan halv 2! Saknar lilla älsklingen men nu startar vi piffandet:)


Dags att byta?

img_7714 (MMS)

Ja det kan ha gått lite lång tid sen senaste blöjbytet. Jag erkänner. Den blöjan är inte att leka med:) Inge bajs, enbart kiss! Är återigen och nosar på titeln som "världens sämsta mamma"


Dag 9 - min tro?

Som jag inte har så mycket av ärligt talat. Vill väl tro att det finns något för oss efter att det här livet tar slut men om det innebär att vi ska dricka te med gud eller inte, det har jag ingen aning om. Hoppas att man föds om till någon annan så att själen förs vidare. Haha....djupt va? :) Vet att jag hade panik över det när jag var liten och var livrädd för att födas om till en möbel eller nåt annat deprimerande. Är döpt och konfimerad. Lowe är döpt men ungefär där slutar vår vänskap med gud. Försökte tom förhandla ner antalet psalmer på Lowes dop men vågade samtidigt inte gå på för hårt eftersom jag var rädd för att jag då skulle få brinna i helvetet. Nej seriöst nu..tror ju inte på sånt men så fort jag är i en kyrka eller med en religös person så blir allt konstigt. Jag blir lite rädd och svär hela tiden. Typ tvångstankar..."får inte svära, får inte svära" och allt som kommer ut är FAN och HELVETE och SKIT.

Jag tror på livet! och förhoppningsvis ett liv efter livet utan bekymmer och massa skumpa och annat härligt lull lull. Smal vill jag vara också:) Kanske ska be för det!

Dag 8 - ett ögonblick

Med risk för att härma dig Linn så måste jag nog också skriva min förlossningsberättelse. Det är ju trots allt det största ögonblicket i mitt liv också:) So here it goes:

Jag gick upp 334 kilo med Lowe (eller minst 24) och var mot slutet stor som en pansarvagn. Ville inget hellre än att han skulle komma ut men icke! Han var planerad till den 24/2 men ploppade inte ut förrän den 9/3. Alltså ca 2 veckor efter beräknat datum. Jag trodde dessutom att han skulle "sno" min födelsedag som är den 6/3 och vilket han i och för sig gärna hade fått göra, bara han tittade fram någon gång. Hade lite försiktigt födelsedagsfika på söndagen när jag fyllde och när jag vaknade dagen efter den 7/3 så hade det börjat. Kommer ihåg osäkerheten. Vad är värkar och vad är förvärkar? Hur mycket vatten kommer när det går? Hur ser den där jävla slemproppen ut? Var för övrigt livrädd för slemproppen! Hade föreställt mig den som någon stor äcklig manet som skulle forsa fram ur underlivet. Blä:( Hur som helst så var det ju värkar jag hade och vet att jag tänkte att "om det här är förvärkar, då dör jag" för det gjorde så jävla ont. Ringde förlossningen och fick dom klassiska tipsen. "Bada eller duscha", "försök att sova" mm. Det där sista. Försök att sova. Troligt värre. Tänk er själva att ni har värkar som gör så ont att man vill slå nån på käften hela tiden med ett tidsintervall på mellan 20-5 minuter. Som mest gick det alltså 20 minuter mellan och som minst 5 minuter. Man får ju inte komma in till förlossningen förrän man har regelbundna värkar och det ska vara mellan 3-5 minuter då hela tiden. Det hände aldrig mig och jag visste att mamma hade det likadant. Men jag visste ju dock inte då att det inte skulle bli mer regelbundet. Efter 36 timmar hemma fick jag ÄNTLIGEN komma in och kolla så att allt var ok med bebben i magen i alle fall. Dom trodde att jag skulle få åka hem direkt men det sket jag i i det läget. Ville bara in till sjukhuset och kolla. Vattnet gick ju heller aldrig på mig som man hade föreställt sig att det alltid gjorde innan. In till sjukhuset och mäta värkarna. Fortfarande oregelbundna och på väg att skickas hem när jag frågar om dom inte i alle fall kan kolla hur öppen jag är? Okej sa hon och tjoffade upp i mitt allra heligaste. "Ojdå..du är ju öppen 6 cm så dig kan vi inte skicka hem"..."+ Du såg så fräsch ut så du lurade oss alla". Jaha så det är så det ska vara. Man måste se ut som ett jävla vrak för att få föda. Förlåt henne dock ganska fort efter komplimangen om att jag var fräsch och gick för att handla proviant. Vi hade det allra viktigaste med oss redan. OLW Dillchips och päronfestis. Köpte lite lösgodis och choklad också. In på ett förlossningsrum och vänta...och vänta...och vänta lite till. Tyckte mest synd om Stoffe som fick sitta i en liten fotölj och försöka sova. Jag var ju rätt så ompysslad ändå. Jag kände mig lite som en långvårdspatient. Folk kom in och rullade en åt sidan, bytte lakan och trosor. Dom osexigaste trosorna i världshistorien men ack så sköna efteråt. Snodde med mig minst 20 par hem + 30 vuxenblöjor:) Anledningen till allt bytande av allting var för att dom stack hål på min fosterhinna för att vattnet skulle gå. Det forsade och slutade aldrig forsa kändes det som. Hur som helst så kollade vi på några filmer och efter ca 44 timmar så orkade jag inte med värkarna längre. Nu var det dags...min rygg har aldrig gjort så ont och jag var redo att ge upp. Som i koma låg jag och väntade på min efterlängtade epudralbedövning. Fick lite panik när dom inte lyckades sticka mig i handleden. Venerna sprack gång på gång men till slut så fick dom till det. Kommer ihåg när jag sen fick bedövningen. Ett sipprande gudasänt serum som spred sig som en ängel i svanken och ryggen. Det bästa beslutet jag har tagit och efter det var jag som en ny människa. Stoffe var i chock och jag var supersocial. Kändes som om jag hade kunnat springa ett maraton nästan:) Efter ytterligare 48 timmar var det dags för krystvärkar. Åh jävlar vad det tryckte på! Kändes som om jag skulle skita på mig och det gjorde jag också. Haha...bjuder på den! Stod med en rulator för att huvudet skulle vrida sig rätt och kämpade emot. I panik så sa jag till Stoffe att jag inte kunde hålla emot och till slut så kom den en korv. Haha..ni kan inte ana vilka krafter vi pratar om här. Skrek att han skulle öppna fönstret eftersom jag skämdes så och fick skamset ringa på syster Lotti. Hon bytte på mig som om det var naturligast i världen och sen var det dags att föda. Det gick rätt bra fram till sista krystet. Då var jag på väg att lägga ner och skrek "det går inte"...men det gjorde det. Dom absolut sista krafterna och sen sa det bara plopp! Sjukt hur lätt dom glider ut när dom väl kommer! All smärta försvinner och att sen sy i hugget känns som en baggis. Hade mest lite skrapsår eftersom han kom ut med superman posen...handen först:) Vet att jag var i chock efteråt och tänkte att jag var världens sämsta mamma som inte grät när han äntligen låg där på mitt bröst. Men det var så mycket. Så mycket människor på grund av skiftbyte och Stoffe röt till som en vargpappa och undrade va fan det var så mycket folk där inne för! Älsklingen:) Den kvinnliga läkaren som kom in och skulle sy ihop mig frågade om jag hade varit uppe och sminkat mig. Hon tyckte också att jag såg fräsh ut. Älskade henne:) Hur troligt var det att jag hade varit uppe och sminkat mig. Jag låg svettig med särade ben och gid vet vad där nere...en geggig bebis på bröstet och klockan var 06:14! Jo men visst..jag va uppe och sminkade mig snabbt där mellan att han kom ut och hon kom in! Eeeh. Det var mina lösögonfransar som jag hade då som förvillade henne. Inte lätt.

Sen när det bara var vi och allt hade lagt sig lite kunde man inte slutta titta på denna underbara lilla varelse. Att man var mamma kände superskumt och samtidigt mysigt. Kärlek från första ögonkastet för både mig och Stoffe. En kärlek som växer för varje dag som går och som kommer fortsätta växa!






Min vän Sebastian

Jag måste bara berätta lite om min vän Sebastian och vad han pysslar med. Han är som en uppfinningsrik Per Moberg...och lite yngre:) Han och hans bror byggde saker redan när vi var små eftersom deras morfar var uppfinnare och inspirerade till det. Nu är det i en helt ny dimension. Tidigare i år byggde han en grill. Inte vilken grill som helst utan en skitsnygg och stor grill. Såhär ser den ut:

Nu har han byggt en kebabgrill. Ja ni hörde rätt. Såhär ser den ut:


Han har även byggt en rök:

När han inte bygger saker så lagar han mat. Inte köttbullar och makaroner utan konstiga långkok. Till frukost brukar han t.ex. äta hummer. Härom veckan så gjorde han tacos på ett helt nytt sätt som skulle förberedas typ 5 timmar i ugn. Han tappar björkar på sav som han sen gör egen sirap på. Han bakar biskvier och annat gott. Kommer inte ihåg alla invecklade maträtter han berättat om, just för att dom är så invecklade men det är måååånga. Kanske ska börja med det på bloggen. Sebbes mattips på helgerna? Ska bara prata med Sebbe först. Jag ska skriva tills han får ett eget matprogram på SVT. Sebbe och Jerry skulle det kunna heta. Lite som en uppföljare till Mauro och Plura. Jerry skulle då stå för musiken:)

Var bara tvungen att dela med mig av detta. Hoppas det var ok Sebbe?;)

Dag 7 - min bästa vän

Vänner kommer, vänner går..och vissa vänner består! Min absolut bästa vän är Carro - Caroline Sanna Erika Strömgren! Vi har gått igenom det mesta tillsammans och kanske den absolut mest händelserika perioden i våra liv - tonåren. Resor, fylla, tårar, problem, killar, killar och mera killar, idrott, barnafödande, giftemål mm. Carro är som den storasyster jag aldrig haft. Hon är dock bara 1 år äldre men lite före i visdomen har hon alltid varit så jag har alltid kunnat fråga henne om råd. Som en mentor oavsett om det gäller graviditet, inredning, husköp eller drinkar:) Bäst är du och det var inte för intet som folk trodde vi var tillsammans när vi gick i högstadiet. Vi bodde i princip ihop och delade på allt...trosor, chipspåsar och föräldrar:) Galet vad vi upplevt tillsammans! Skulle behöva ge ut en bok för att guida er genom det tror jag.

Har ju dock så många underbara vänner som betyder så otroligt mycket dom med. Både gamla och nya. Jag har min sötaste Jonna som jag träffade lite senare i livet som betyder massor för mig. Isabelle som jag inte träffar så ofta men ändå rankar högt:) Mina innebandybrudar i HIBS gänget som jag har haft så galet roligt med dom sista 6 åren. Resor, fester och lite innebandy. Mina gamla killkompisar Dicken och Sebastian som jag hängt med sen tidernas begynnelse som är som bröder för mig och betyder allt för mig. Min vapendragare genom framför allt högstadiet och gymnasiet fina Karin. Vi har också upplevt en hel del knasigt tillsammans och har alltid roligt tillsammans. Krulligaste, snyggaste Kate som är min alldeles egna Carrie Bradshaw. Underbart chic, snygg och rolig och ställer alltid upp. En mentor över telefon eftersom det oftast är så man umgås nu för tiden;) Ska ju inte glömma mina nyvunna vän Linn som är min cyberspace kompis!

Hoppas att jag inte glömt någon men ni ska alla veta att jag ÄLSKAR ER och aldrig skulle tagit mig genom livet utan er! Massa kärlek....

Lyckad fotografering

img_3190 (MMS)

Tanken var alla bebisar tillsammans med diverse utklädnader men dom var sådär sammarbetsvilliga. Dom två andra bebisarna är ju såklart katterna. Sessan såg ut och lät som grinchen (hur stavar man det?) och Zorro skulle vars Rudolf! Skenade ett tag och tänkte arrangera något slädliknande som Lowe skulle sitta i med tyglar å allt kopplat till katterna som skulle dra! Stoffe kallar mig djurplågare..fattar inte. Jag älskar ju mina små kissemissar;) dessutom så dog kamerahelvetet och katterna var fem sekunder ifrån att klösa ut ögonen på oss allihop utan svans! Det blev några riktigt misslyckade kort som jag ska lägga upp sen. Så länge får sen här illustrera framgången:)


Normalviktig?

Har ju inte tjatat så mkt om det på sistonde men det har gått sakta men säkert framåt. Vaddå undrar ni kanske? Jo vikten såklart. Jag väger nu mindre än när jag blev på smällen och det känns så otroligt skönt!!! Det har känts så himla tröstlöst under dom sista snart 9 månaderna men nu jävlar! Min målvikt är det en bit kvar till men jag är i alle fall på god väg. Mitt BMI visade att jag var "normal" dessutom..haha! BMI är så sjukt ibland. Min bror blir nästan alltid överviktig när han kolla BMI men det är för att han är så mucklig.
Fan jag har alltså tappat över 24 kilo på mindre än 9 månader. Klapp på axeln på mig själv:) Nu ska jag dricka morgonkaffe. Slank bara in för att berätta!

Dag 6 - Min dag...

Ja vad hände med min dag? Nu är klockan 16:48 och jag har inte gjort ett skit. Duschat har jag faktiskt precis tagit mig i kragen och gjort. Så vad har vi gjort då...jo SOVIT! Haha. Helt sjukt men så är det faktiskt. Däremellan har vi busat och lillen har ätit och skitit men mycket mer än så är det inte. Har inte ens kollat på dumburken. I normala fall sover Lowe max 45 minuter på fm och max 1,5 timme på em men inte idag inte. Skönt ändå att vi för en gångs skull var synkade och helt slut för shit va jag behövde den här dagen. Minst 2 timmar sov han på fm och jag nästan lika länge. På eftermiddagen vet jag inte riktigt men minst 2 timmar där med. Till saken hör att han var vaken i natt. Han brukar ju alltid gråta eller vakna till en snabbis flera ggr varje natt men nu skulle han typ upp. Han var färdigsoven och klockan var runt 3:58. Eeeh nej tack tänkte jag och lyckades efter en evighet tvångssöva honom. Det var nog därför som han ville sova så mycket idag på dan. Hoppas att jag inte skapat en negativ spiral och att han vägrar somna ikväll. Det är ju ändå trots allt kväll för honom om 2 timmar:)

Snart kommer Stoffe hem och vi ska äta tacorester till middag, så inte ens mat har jag lagat. Har hon inte ens städat tänker ni kanske nu? Men jag kan lugna er med att jo det har hon. Dammsugit och lite allmänt plock. Men det går ju bara på rutin. Märker knappt själv att det händer.

Resten av dagen kommer väl tuffa på i samma anda. Måndag brukar vara en riktig skit TV-dag men vi kommer väl sitta där och glo ändå om jag känner oss rätt. Skulle vilja gå ut och gå. Har tappat stinget helt och inte gått på en månad känns det som! Katastrofalt dåligt. Imorgon ska vi rycka upp oss ordentligt jag och Lowe. Så det så! Då är det ju om inte annat innebandy och vi ska hänga i Storängshallen.

Så..nu har jag fått 12 minuter till att gå av denna dag. Härligt:)

Multivagn!

img_2577 (MMS)

Han står i den, han sitter i den och han går med den! 3 i 1:) Perfa! Observera att han tar sig upp själv. Ingen produktplacering här inte...


Dag 5 - vad är kärlek?



Den här bilden visar en del av vad kärlek är för mig men för mig finns det 5 olika typer av kärlek! Den största kärleken jag upplevt är såklart den jag känner för Lowe. Går inte att förklara innan man själv är där. Då förstår man. Man skulle bokstavligt talat gå genom eld och offra sitt eget liv utan att fundera för denna lilla människa. Märkligt på ett sätt eftersom jag nu inte ens känt honom i 9 månader. Men så är det!

Det är ju däremot skillnad på kärlek till ett barn och t.ex. kärlek till en partner. Svårt att sätta ord på det jag känner för Stoffe också men han gör mig till en bättre människa. Vi är varandras motsatser på många plan men vi accepterar det och framför allt så behöver vi dom olikheterna. I alle fall jag:) Jag älskar att jag alltid känner mig trygg med Stoffe och att han är min bästa vän. Jag älskar att han plockar ner mig på jorden och alltid får mig glad och lugn om jag har hetsat upp mig över nåt. Han ställer ALLTID upp och skulle förmodligen göra det mesta för mig och jag för honom! Så otroligt snäll och omtänksam människa. Faktiskt så pass att man själv rätt ofta känner sig som ett monster.

En tredje kärlek är kärleken till familj och vänner. Utan dom klarar man sig inte och jag älskar både min familj och mina vänner! Människor som alltid ställer upp och finns där när man behöver dom. Som känner en innan och utan och kan leda en rätt om man är vilse.

En fjärde typ av kärlek är kärlek till saker man gör. Jag älskar att träna och mår skitdåligt om jag inte får göra det och det finns väl en rad andra saker som gör samma sak med en, som får en att må bra helt enkelt.

En femte och kanske lite tragisk typ av kärlek är kärlek till materiella ting. Inte alls prioriterat i sammanhanget men med det sagt ändå något man kan älska. Jag älskar min telefon och skulle inte klara mig utan. Andra kanske älskar sin bil, båt mm. Den här kategorin skulle man välja bort utan att blinka om det stod mellan den och något ovan.

Dag 4 - det här åt jag idag

Ja i princip ingenting faktiskt!? Vet inte vad som har hänt men den senaste veckan har jag inte haft någon aptit alls. Skitskumt med tanke på att jag kan äta i alla tillstånd. ALLTID! Idag har jag tvingat i mig två ostbröd med lite skagenröra på och inget annat. Igår småtuggade jag lite på en gravad laxbit och lite annat men fick i princip inte i mig någon mat på det helt underbara julbordet heller. Så skumt? Däremot så fick jag ner lite kladdkaka men även det var en pinsam portion.

Ja hur som helst så vart det ett enkelt inlägg och förmodligen jävligt tråkigt. Men är det utmaning så är det:)

Är bitter eftersom jag missar match och istället ligger hemma och har ont i halsen och knappt kan svälja:( Vill INTE bli sjuk igen. Magsjukan får räcka för den här vintern faktiskt:/

Julfest

Julfest!

Golden tits here we come! Efter en trevlig middag på Hågelby slott med skrattkramp i käken var det dags för stan. Glad i hågen hakar jag på eftersom det känns som ett årtionde sen jag var ute sist! Inser dock ganska fort att jag staplar fram som en handikappad trana i mina nya skor! Grymt nöjd efter två "smal" komplimanger!! Äntligen lite resultat efter allt jävla slit:) men trögt, det har det absolut varit. Vi hade tävlingar lagvis under middagen varav en var sång. Vi fick välja i ett häfte bland julsånger men bestämde oss ganska fort för den skånska nationalsången "en taggatråd" efter uppmaning av Roland! Roland intog även rollen som allsångsledare med stor entusiasm varav jag inte får fram en ton utan skrattar så jag håller på å pinka på mig! Vår underbara Japan Hiro höll sen tal och sjöng nationalsången..den japanska! Haha..fick inte allt på film men kan lova att han hade fått 8000 träffar på youtube vid det här laget:) hur som helst så slutet gott, allting gott! Hörs i mörra


Dag 3 - mina föräldrar

Håll i er nu...för nu åker vi;)

Pappa Per Edvard Dahlberg - född och uppväxt i Stuvsta med 6 syskon. Pappa var extremt rödhårig när han var liten och dessutom fräknig. Nu är han mest gråhårig;) Hur som helst så lekte han och en kompis med trädgårdsslangen när dom var typ 7 år och sprutade på varandra. Kompisen råkade spruta pappa i ansiktet och när han lite senare kollade sig i spegeln och såg alla fräknar i fejset så spöade han på honom. Han trodde att det var rost från slangen som inte gick bort och hade aldrig lagt märke till sina fräknar tidigare. Haha! Lite av en pyroman var han också och började snusa när han var 7. Blev även hemskickad första dagen i skolan för att hoppade på bänkarna. Ligist, det är min pappa det:) 58 år gammal är han nu och vital som en 30-åring. Min pappa är brandmästare och har jobbat på brandkåren hela mitt liv. Lite ironiskt med tanke på hans karriär som pyroman tidigare. Nu jobbar han på Huddinge brandstation men jobbade väldigt länge i Botkyrka där jag hängde en hel del när jag var liten. Bästa som fanns var att sova över på pappas jobb. Handla i kiosken, spela biljard, bada i poolen, leka i vagnhallen mm. Pappa körde lite taxi paralellt när vi var små och hittar därför överallt! Min pappa är bäst på att ge råd. Vad det än gäller så frågar jag min pappa och han har alltid bra svar. Han har den sjukaste humorn man kan hitta. Kanske sjukare än mig men i så fall marginellt. Pappa är en inbiten golfare sen säkert minst 10 år tillbaks men har nog hållt på med det mesta inom idrott. Numera driver han också en egen byggfirma och våren 2012 är det tänkt att han ska gå i pension från brandkåren och "bara" ägna sig åt den. Får väl se hur det blir med den saken;) Han jobbar dygnet runt känns det som och har gjort det dom sista åren. Har en känsla av att han kommer bli grymt rastlös.

Mamma Maria Gunilla Dahlin - också född och uppväxt i Huddinge med 1 bror och 1 syster. När hon var liten sjöng några av dom andra barnen "Maria Dahlin, tjock som ett svin, apornas bästa kusin". Elakt men mamma spöade på dom. Hon var dessutom inte ens tjock men tror att dom som sjöng var både rädda och arga på henne för att hon hade spöat dom innan. Mamma är även skolmästarinna i pingis vilket vi fått höra x antal gånger. Stolt är hon minsann och det förstår jag, ungefär där slutade hennes atletiska karriär. Jag har sett min mamma springa 1 gång.  Mamma är 56 år fyllda och har i hela sitt liv jobbat som förskollärare. Jag beundrar henne för det. Vilket tålamod. Enda gången hon inte trivts med sitt jobb var när hon för flera år sen jobbade som föreståndare. Det slet sönder henne så hon slutade. Men fatta att i så många år orka jobba med andras barn?! Galet. Dessutom så har hon under säkert minst de sista 5 åren jobbat med autistiska barn och innan det vuxna förståndshandikappade. Jag jobbade på fritids i typ 1 år och höll på att ruttna. Dom är söta dom små liven men ack så jobbiga;) Mamma är storrökare och försöker sluta ungefär 1 gång varannat år. Det går sådär:) Annars är min mamma är en av dom mest kreativa människorna jag vet. Hon är duktig på allt. Sy, laga mat, baka, pyssla, måla, skapa...ja allt kreativt. En riktigt förebild och det är av henne jag ärvt min pedantiska ådra.

Jag älskar mina föräldrar mer än ord kan säga och dom är min förebild här i livet när det gäller förhållanden. Vet inte exakt hur många år det är men dom har varit gifta i minst 28 år och tillsammans sen dom var unga. Pappa dissade mamma skitlänge och tyckte hon var jobbig och efterhängsen. Vilket hon garanterat var om jag känner min mamma rätt. En riktig retsticka;) Dessutom så var hon ju 2 år yngre vilket kan vara ganska mycket i unga år. Men när mamma beslöt sig för att skita i pappa efter allt av och på i deras förhållande och flyttade till Gävle för att plugga kom pappa till insikt att han verkligen älskade mamma och på den vägen är det. Sött:)

Jag älskar att umgås med min familj och firar gärna midsommar, nyår mm tillsammans med dom. Vi har alltid roligt tillsammans och det händer nästan alltid nåt sjukt. En stor uppviglare till det är min bror som jag ska nämna en anna dag:)

Puss & Kram

Pappas mössa

img_4516 (MMS)

Så söt är han när man tar kort med blixt! Han står och flinar men klarar inte av att hålla ögonen öppna! Igår hade vi två timmars träning men eftersom Lowe låg och sov och Stoffe skulle iväg på sin så avvek jag efter 1 timme:( trist men så är det...Lowe går först och det räcker med att han får utstå tisdagsträningen med sen läggning. Däremot så hade jag påslag när jag kom hem strax efter 20:00 och bestämde mig efter duschen att jag skulle....storstäda! Haha:) körde loss och skurade golv och dammade. Tom i rummet där Lowe låg och sov men självklart utan att tända! Gick bra och härligt att vakna i morse:) eller härligt är det väl aldrig att vakna förresten? Speciellt inte efter den här natten. Lowe är förkyld igen och sov hur dåligt som helst:( jag var så trött i natt att jag yrade och fick för mig att en 20 cm lång/bred spindel kröp in i en av hyllorna! Skiträdd blev jag och vågade knappt somna om. Lyste lite med telefonen där jag trodde att den kröp in men såg inget! Måste nästan kolla nu också. Har mensvärken från helvetet också som måste gå över. Julfest med jobbet ikväll! Weeeei:)


Dag 2 - min första kärlek

Min första kärlek var Daniel Bredstedt. Vi träffades på lekis och gick i samma klass ända upp till nian. Det var lite hatkärlek och ganska stormigt, redan i första klass. Vi gjorde ofta slut och bråkade men blev tillsammans nästa dag igen. Slogs gjorde vi också. Vi var ihop till och från fram till ungefär fjärde klass tror jag. Tur att det tog slut i unga år kan man ju känna;)

Annars har jag varit kär många gånger, eller i alle fall trott att jag har varit det. Ibland lyckligt och ibland olyckligt. Det var dock inte förrän jag träffade Stoffe som jag insåg vad kärlek är på riktigt. Det var ju inte riktigt kärlek på lekis så i princip kan man säga att Stoffe är min första riktiga kärlek i vuxenlivet. Har varit kass på förhållanden innan och tröttnat rätt så fort. Antingen det eller så har dom tröttnat på mig! Är väldigt bra på att vara kompis med killar och mindre bra på att vara mer än så. Men som sagt, med Stoffe funkade det. 8 år tillsammans i ur och skur. Hade ett litet uppehåll men hittade som tur var tilllbaks till varandra. Nyttigt på många sätt och för min del är i alle fall kärleken större nu än någonsin. Nu är jag 100% säker på att det är det här jag vill! Hoppas på giftemål i Vegas 2012! Håll tummarna för mig:)

Reser sig själv

img_9791 (MMS)

Han reser sig upp hela tiden utan stöd. Det är pappalåren som han har fått ärva. Stockarna:) Går nog vilken sekund som helst. Hua! Pratade precis med min mor och far som ringde från Australien. 3 veckor ska dom vara där och åka runt. Är så avis. Stoffe kommer aldrig vilja åka till Australien. Han tror att det kryper runt dödliga djur överallt och är livrädd för kryp.


Utmaning

Vet inte om jag kommer få ångra detta men kan vara bra när inspirationen sviker. Det går ut på att man ska skriva i 30 dagar, om något speciellt varje dag. Det är min vän Linn som utmanat mig. Förmodligen så tycker hon att jag skriver om alldeles för tråkiga grejer..typ städning och så;) Haha!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

So here we go
Dag 1 - presentera mig själv:
Jag är 28 och ett halvt år och har än så länge ingen åldersnoja. Kan bero på att jag inte fattar hur "gammal" jag är och att jag får legga när jag köper snus. Nu var det i och för sig nästan 2 år sen eftersom jag slutade när jag blev på smällen. Får nog ta och testa igen! Får i alle fall alltid visa leg på bolaget och tycker inte att jag har allt för många rynkor i fejset! Nog om det. Det bästa som har hänt mig kom den 9/3 i år. Min son Lowe! Galet hur mycket man kan älska en så liten människa så mycket. Det nästbästa som har hänt mig är Stoffe, min sambo sen 8 år tillbaks. Massa kärlek till honom som förmodligen är den enda människa som skulle orka bo med mig och alla mina egenheter.

Born and raised i Salem-staden. Ni vet där dom har nazistmanifestation varje år. En manifestation som jag för övrigt hoppas att dom får arslet ur vagnen och förbjuder nyss! Tillbaks till sak:) Jag var en extreeeemt pedantisk människa när jag var liten. Älskade att städa redan då. Vet att jag t.ex. rev ut alla trosor som pappa lagt in i min garderob och vek dom innan dom åkte in igen. Då var jag väl typ 4-5. Mina leksaker fick man i princip aldrig leka med. Det var mer som ett museum i mitt väääldigt raaaasa (läs rosa) rum. Älskade rosa också. Redan då;) Min största skräck var släktkalas och när mina småkusiner skulle komma hem till oss. Stod och vaktade i mitt rum så allt var kvar på rätt plats. Idag är jag om möjligt mer pedantisk och det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att dammsuga. Spelar ingen roll hur trött jag är. Sugarn åker på i vått och torrt. Kanske är tur att vi bara bor i en 2:a. Annars skulle det stackars barnet förmodligen aldrig få frukost! För att nämna några störda grejer som Stoffe får stå ut med så får man t.ex. aldrig gå barfota i vardagsrummet/köket eftersom det blir fläckar på golvet då. Man får heller aldrig ta med fingrarna på mikron utan måste öppna med hjälp av armbåge, knoge eller allra helst med något tyg emellan. Det här är också för att det inte ska bli fläckar. Ja jag vet, jag är störd. Och fatta att han köper allt det här och älskar mig ändå!?

Jag har 13 kusiner, 3 fastrar, 3 farbrödrer, 1 moster, 1 morbror och en hel del massa annat där emellan! Galet stor släkt. Min syriansläkt:) Min familj ska jag tydligen gå in djupare på dag 3 och dag 11 så det skippar jag nu men jag har en bror, en liten mamma och en pappa.

Spelar innebandy och har gjort det i ungefär 15 år. Sjukt tragiskt att man vid det här laget inte är bäst i världen efter så många år och träningspass men så är det. Är lite av en träningsnarkoman men just nu ligger jag ganska lågt och kör "bara" innebandy 3 ggr/vecka eftersom mitt vänsterknä är helt trasigt. Förmodligen så borde jag lägga av med innebandyn nyss och inte sen men intalar mig själv att det är min sista säsong. Har artros, en skadad menisk och ett skadat korsband i vänster knä så då kanske ni förstår att innebandy inte är ulitmat. Annars har jag pysslat med all typ av idrott men slutade ungefär samtidigt som mamma och pappa köpt loss en overall till mig. Behöver jag säga att dom blev lite småsura? Gymnastik (kunde på år inte göra annat än framåtkullebyttor och hoppa ljushopp. Inte stå på händer, hjula eller göra bakåtkullebyttor), konståkning (samma sak här, smidig som ett kylskåp), handboll, simning, fotboll, tennis och basket. Vårt basketlag var så sjukt dåligt och när vi efter typ 4 år äntligen började vinna så slutade alla. Innan förlorade vi med typ 104-0 och 98-2. Kom ihåg när vi gjorde våra första 2 poäng. Det tog några matcher kan man säga och när vi väl fick i bollen så firade vi som om vi vunnit VM. Då stod det ungefär 96-2. Haha...söta:)

Jag är extremt fåfäng och extremt självkritisk. Kan inte ta åt mig av komplimanger och försöker nästan alltid gå ner i vikt. Har dock aldrig "bantat" genom soppor, pulver eller annat skit. Är för hungrig av mig och älskar mat. Däremot har jag testat Viktväktarna, Viktklubb, GI och LCHF. Det sistnämnda har jag kört nu sedan några månader tillbaka. Min största lass genom livet har nog varit OLW dillchips. Jag älskar dessa jävla chips. När jag var liten och fick 20:- i veckopeng så cyklade jag raka vägen till Konsum och köpte min påse. Samma sak vecka efter vecka, år efter år. Vet att jag för ungefär 6 år sen önskade att jag kunde bli allergisk mot chips så att jag skulle sluta äta. När jag sen ett halvår senare insåg att jag var det (laktos) så sket jag i det och forstsatte äta. Nu har jag haft onyttighetslöfte sedan september och bara ätit chips en gång. Det var dagen efter att jag var kräksjuk:) Shit va sugen jag blev nu bara för det:(

Jag har en kreativ ådra i mig som jag drömmer om att få utlopp för. Lite jobbigt nästan för jag kan inte ta mig för att starta något. Skulle vilja skapa. Vad som helst tror jag men svårt att komma igång. Är sjukligt snabb i allt jag gör förutom springa. Kan vara långsammast i världen när det kommer till just löpning men försöker ta igen det med ork;) Men om det gäller städning, jobba osv så är jag grymt snabb och effektiv! Har alltid drömt om att kunna sjunga men har nöjt mig med pianoklinkande. Självlärd och spelar på gehör. Kan lite noter men inte mycket. Saknar mitt piano jättemycket. Det står hemma hos mamma och pappa och skulle aldrig få plats här. Tror inte ens att det går att rubba. Om jag skaffar hus nån gång så ska jag ha en flygel och öva varje dag. Så det så!

Jaha...det där var nog jag tror jag. Kyss!

Lååååång dag

img_8377 (MMS)

Idag har jag inte hunnit blogga alls som ni kanske märkt. Förlåt. Får kompensera det nu. Dagen började med att städa hos en kompis. Startade vid 9 och var klar runt 16:00. Det var sprint-städning som gällde. Svetten lackade hela tiden så jag ser det som ett grymt träningspass. Två nöjen på en gång. Städa och träna..haha;) Anledningen till sprint-städningen var för att jag hade Lowe-mannen med mig och vi var i ett 3-våningshus med massa trappor och annat icke barnsäkert som han ville utforska. Måste ändå ge min lille fis beröm. Han skötte sig exemplariskt! När jag städade badrummet fick han bo en stund i badkaret. Putsade även fönster. Det blev fönsterskrapning eftersom det frös på direkt när jag skulle putsa utsidorna, trots att jag hade överdoserat kraftigt med T-röd! Men men, det var ju typ -16 grader ute också. Tror att det trots allt blev bra:) Orkade inte laga mat efter denna oerhört slitsamma "arbetsdag" utan tvingade Stoffe att köpa med sig sallad hem. Han var inte så svårövertalad. Sallad från Kvarnbergsplan. Så jäääävla gött! Nej klart vi inte åt bröd. Där drar vi ändå gränsen hörni. Ska på bankett nästa fredag eftersom min kompis Sara blivit doktor Sara. Så jäkla coolt! Tänkt att få skriva under med doktor:) För visst får du det Sara? Hur som helst så har jag haft ångest över vad jag ska ta på mig. Letade igenom hela Skärholmens centrum förra veckan efter en klänning och hittade ingenting. Gick istället lös på alla internetsidor och idag fick jag två VILA klänningar som jag skickat efter från Bubbleroom. Den ena fick jag inte ens på mig men jag tror att jag gillar den på bilden. Svårt att ta helkroppsbild på sig själv så det blev i spegeln med blixt. Sådär va? Vet inte hur många fler jag skickat efter så jag får väl avvakta lite och se vad som trillar ner i lådan:) Nu är det kaffe-latte tajm. Sojalatte såklart!


RSS 2.0