Dag 3 - mina föräldrar

Håll i er nu...för nu åker vi;)

Pappa Per Edvard Dahlberg - född och uppväxt i Stuvsta med 6 syskon. Pappa var extremt rödhårig när han var liten och dessutom fräknig. Nu är han mest gråhårig;) Hur som helst så lekte han och en kompis med trädgårdsslangen när dom var typ 7 år och sprutade på varandra. Kompisen råkade spruta pappa i ansiktet och när han lite senare kollade sig i spegeln och såg alla fräknar i fejset så spöade han på honom. Han trodde att det var rost från slangen som inte gick bort och hade aldrig lagt märke till sina fräknar tidigare. Haha! Lite av en pyroman var han också och började snusa när han var 7. Blev även hemskickad första dagen i skolan för att hoppade på bänkarna. Ligist, det är min pappa det:) 58 år gammal är han nu och vital som en 30-åring. Min pappa är brandmästare och har jobbat på brandkåren hela mitt liv. Lite ironiskt med tanke på hans karriär som pyroman tidigare. Nu jobbar han på Huddinge brandstation men jobbade väldigt länge i Botkyrka där jag hängde en hel del när jag var liten. Bästa som fanns var att sova över på pappas jobb. Handla i kiosken, spela biljard, bada i poolen, leka i vagnhallen mm. Pappa körde lite taxi paralellt när vi var små och hittar därför överallt! Min pappa är bäst på att ge råd. Vad det än gäller så frågar jag min pappa och han har alltid bra svar. Han har den sjukaste humorn man kan hitta. Kanske sjukare än mig men i så fall marginellt. Pappa är en inbiten golfare sen säkert minst 10 år tillbaks men har nog hållt på med det mesta inom idrott. Numera driver han också en egen byggfirma och våren 2012 är det tänkt att han ska gå i pension från brandkåren och "bara" ägna sig åt den. Får väl se hur det blir med den saken;) Han jobbar dygnet runt känns det som och har gjort det dom sista åren. Har en känsla av att han kommer bli grymt rastlös.

Mamma Maria Gunilla Dahlin - också född och uppväxt i Huddinge med 1 bror och 1 syster. När hon var liten sjöng några av dom andra barnen "Maria Dahlin, tjock som ett svin, apornas bästa kusin". Elakt men mamma spöade på dom. Hon var dessutom inte ens tjock men tror att dom som sjöng var både rädda och arga på henne för att hon hade spöat dom innan. Mamma är även skolmästarinna i pingis vilket vi fått höra x antal gånger. Stolt är hon minsann och det förstår jag, ungefär där slutade hennes atletiska karriär. Jag har sett min mamma springa 1 gång.  Mamma är 56 år fyllda och har i hela sitt liv jobbat som förskollärare. Jag beundrar henne för det. Vilket tålamod. Enda gången hon inte trivts med sitt jobb var när hon för flera år sen jobbade som föreståndare. Det slet sönder henne så hon slutade. Men fatta att i så många år orka jobba med andras barn?! Galet. Dessutom så har hon under säkert minst de sista 5 åren jobbat med autistiska barn och innan det vuxna förståndshandikappade. Jag jobbade på fritids i typ 1 år och höll på att ruttna. Dom är söta dom små liven men ack så jobbiga;) Mamma är storrökare och försöker sluta ungefär 1 gång varannat år. Det går sådär:) Annars är min mamma är en av dom mest kreativa människorna jag vet. Hon är duktig på allt. Sy, laga mat, baka, pyssla, måla, skapa...ja allt kreativt. En riktigt förebild och det är av henne jag ärvt min pedantiska ådra.

Jag älskar mina föräldrar mer än ord kan säga och dom är min förebild här i livet när det gäller förhållanden. Vet inte exakt hur många år det är men dom har varit gifta i minst 28 år och tillsammans sen dom var unga. Pappa dissade mamma skitlänge och tyckte hon var jobbig och efterhängsen. Vilket hon garanterat var om jag känner min mamma rätt. En riktig retsticka;) Dessutom så var hon ju 2 år yngre vilket kan vara ganska mycket i unga år. Men när mamma beslöt sig för att skita i pappa efter allt av och på i deras förhållande och flyttade till Gävle för att plugga kom pappa till insikt att han verkligen älskade mamma och på den vägen är det. Sött:)

Jag älskar att umgås med min familj och firar gärna midsommar, nyår mm tillsammans med dom. Vi har alltid roligt tillsammans och det händer nästan alltid nåt sjukt. En stor uppviglare till det är min bror som jag ska nämna en anna dag:)

Puss & Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0